Κυριακή, 9 Μαΐου, 2021

Συνδύασε Αρχαία Ελλάδα και σύγχρονη επιστήμη

Συνδύασε Αρχαία Ελλάδα και σύγχρονη επιστήμηΜπορεί  ο   διαπρεπής Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, κ.Ιωάννης Λάμπρης να λείπει 35 χρόνια από την Ελλάδα, όμως σήμερα στην ομιλία του στο Επιμελητήριο δεν δίσταζε,όποτε του δίνονταν η ευκαιρία, να συνδυάσει το αντικείμενο της βιολογίας και δη των μικροβίων που ήταν σήμερα το θέμα ομιλίας του, με την Αρχαία Ελλάδα.

Συγκεκριμένα έδινε επιστημονικές αφορμήσεις με αρχαία Ελληνικά ρήτα όπως “Φύσις δε κρύπτεσθαι φιλεί”(Ηράκλειτος), ο” βίος βραχύς, η τέχνη μακρά”(Ιπποκράτης), ενώ δεν δίστασε να μιλήσει για την Ηπατική Αναγέννηση φέρνοντας ως παράδειγμα το συκώτι του Προμηθέα που του το κατέτρωγε ο αετός.

Μάλιστα δεν δίστασε να κάνει διαγραμματικές παρουσιάσεις με μουσική υπόκρουση το συρτάκι που ο ρυθμός του συνδυάζονταν άρτια με την ταχύτητα των μικροβίων που ήθελε να απεικονίσει.

Στο τέλος δεν παρέλειψε να παρουσιάσει γραπτώς την επιστημονική του ομάδα, όπου πολλά ονόματα ήταν Ελληνικά.

Ο Ιωάννης Λάμπρης δίδαξε μεταξύ άλλων σήμερα ότι το αρχαίο ελληνικό πνεύμα δεν είναι ξερές αναφορές μόνο για απομνημόνευση, αλλά με την κατάλληλη ευρηματικότητα συνδυάζεται με οποιαδήποτε σύγχρονη επιστήμη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.