Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Συνελήφθη ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης – Συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας

Συνελήφθη ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης – Συμπλοκή στο κέντρο της Αθήνας

maziotis_new_660_236_630_200– Ο Νίκος Μαζιώτης συνελήφθη στην συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς και είναι ελαφρά τραυματισμένος
– Επιχειρούσε μαζί με άλλα άτομα να κάνει ληστεία σε τράπεζα
– Συνεπλάκη με τους αστυνομικούς έπεσαν πυροβολισμοί και τουλάχιστον μια χειροβομβίδα
– Συνελήφθησαν άλλα δυο άτομα – Ο τρίτος πιθανότατα έφυγε με ταξί
– Ενας αστυνομικός τραυματίας – Αγνωστη η κατάσταση της υγείας του
– Πληροφορίες και για πολίτη τραυματισμένο

Συνελήφθη πριν από λίγο στην συμβολή των οδών Αθηνάς και Ερμού, ο Νίκος Μαζιώτης, την ώρα που μαζί με άλλα άτομα προσπαθούσε να ληστέψουν τράπεζα στην οδό Ερμού.
Η σύλληψη ήταν επεισοδιακή καθώς, έπεσαν πυροβολισμοί, τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός, ενώ οι κακοποιοί έριξαν τουλάχιστον μια χειροβομβίδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τραυματισμένος και ένας πολίτης, ενώ έχουν συλληφθεί και άλλα δυο άτομα, ενώ ένα τρίτο διέφυγε πιθανότατα με ταξί.
Η περιοχή είναι αποκλεισμένη, αφού όλα έγιναν λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι σε μια περιοχή που είναι γεμάτη τουρίστες.
Ο Νίκος Μαζιώτης θεωρείται ως ο εγκέφαλος των Επαναστατικών Πυρήνων και μαζί με την σύντροφό του Παναγιώτα Ρούπα, είχαν εξαφανιστεί αφού είχαν αφεθεί ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προφυλάκισής τους.
Τότε, το Συμβούλιο Εφετών είχε αντικαταστήσει την προφυλάκιση με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων ήταν: απαγόρευση εξόδου από την χώρα, παραμονή εντός του νομού Αττικής και παρουσίαση τους κάθε 5 ημέρες στο ΑΤ της περιοχής τους.Ωστόσο, όλοι αυτοί οι όροι δεν τηρήθηκαν.

newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.