Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις κανονικά…

Συνεχίζονται οι μεταρρυθμίσεις κανονικά…

ÓÊÉÔÓÏ

Με αμείωτο ρυθμό ακόμα και λίγες μόνο ώρες προς τη κάλπη συνεχίστηκαν και συνεχίζονται οι σκληρές κι επίπονες μεταρρυθμίσεις από πλευράς της κυβέρνησης που κατά τα φαινόμενα απέρχεται. Κι αυτό γίνεται γιατί το κράτος έχει συνέχεια σε τούτο  τον φιλημένο από τον Θεό τόπο, όχι παίζουμε. Δεν είμεθα βαλκάνιοι πλέον, ούτε και μπανανία, άλλωστε το έχουμε πει πολλές φορές με αποτροπιασμό ότι προσπάθησαν  να μας «βουλγαροποιήσουν» και απέτυχαν παρότι όλα τα άλλα τα υπολόγισαν μέχρι πυρίκαυστης συνωμοσίας, ούτως ειπείν.

Βασική αρχή της συνέχειας του κράτους είναι η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, να μπορέσει να βαρέσει το νταούλι με τον ίδιο τρόπο έχοντας, άλλωστε, υπόψιν της ότι η ειρήνη που παρατηρείται αυτές τις μέρες είναι παροδική. Έτσι οι μεταρρυθμίσεις των ημερών, σύμφωνα με δημοσιεύματα, περιελάμβαναν  2.136 προσλήψεις στο δημόσιο (και το ευρύτερο δημόσιο) με τον γνωστό ανάλγητο τρόπο των συμβάσεων κάποιου χρόνου που άμεσα θα καταργηθούν και με αξιοπρέπεια και ελπίδα θα γίνουν αιώνιες. Απλά οι προηγούμενοι άλλαζαν το κράτος κοροϊδεύοντας ενώ οι επόμενοι κοροϊδεύουν τις αλλαγές του κράτους  προκαταβολικά.

Η κυβέρνηση που πάντα βάσει δημοσκοπήσεων- παραδίδει, έβαλε και 28 ωρομίσθιους καθηγητές που δεν ήταν δυνατόν να περιμένουν μέσα στις εκλογές. Έβαλε και 1015 άτομα στη ΔΕΗ-φευ, μόνο για 8 μήνες, τι αναλγησία Θεέ μου-διότι τώρα είναι η ώρα που χαράσσεται η αυριανή ανθρωπιστική πολιτική από τον μονοπωλιακό μας ενεργειακό Τιτάνα. Έβαλε 26 αστυνομικούς που θα βοηθήσουν στην κατάργηση των ΜΑΤ, έβαλε βρεφοκόμους, παιδοκόμους, παιδονόμους, εκχιονιστές(!), ΕΚΑΒίτες, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους(έλεος!), εργάτες(να και η ταξική συνείδηση), θηριοδαμαστές και καραγκιοζοπαίχτες που το έργο τους δεν μπορεί παρά να πληρώνεται από το κεντρικό κράτος, διότι δεν πουλάμε τον δημόσιο πλούτο μας. Έκανε και έξι μετακινήσεις και μία απόσπαση! Αμ πως! Άσε που και σε τοπικό επίπεδο όλοι ξέρουν ότι μέχρι και αυτή τη βδομάδα υπάλληλοι έφτασαν στις υπηρεσίες τους, μάλλον με κάπως βραδύ φύλλο πορείας!

Πως τα έκανε όλα αυτά αφού απαγορεύεται σε προεκλογική περίοδο; Δεν θέλω να μου αγχώνεστε. Όταν υπάρχει η καλή θέληση, ώστε οι επόμενοι κρατιστές να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο των ομοϊδεατών τους που απέρχονται, όλα γίνονται. Απλά δεν ρώτησε η κυβέρνηση την τριμελή επιτροπή του ΣτΕ, ως όφειλε, ΠΡΙΝ τις προσλήψεις και την κάλεσε να τις κρίνεις ΜΕΤΑ από το ευτυχές γεγονός! Και η τριμελής δεν είπε, «τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά, είμαστε δικαστές κι όχι χατζηαβάτηδες» παρά  δίκασε με το μοναδικό κύρος του Ακυρωτικού Δικαστηρίου που βγάζει αποφάσεις και αν μας συμφέρουν  τις εφαρμόζουμε!

Πηγαίνετε κανονικά λοιπόν να ψηφίσετε και να ξέρετε πως ότι και να επιλέξετε θα είστε σε καλά χέρια. Κυρίως βγάλτε κάτι αισιόδοξο μην έχουμε από Δευτέρα πάλι καταλήψεις και πορείες και «δεν πλερώνω, είμαι ρεμπέτης». Να θυμάστε ότι όλα θα πάνε καλά. Καμιά κουφάλα δεν θα πειράξει τα κεκτημένα σας. «Καληνύχτα Σεβάχ, τούτο το κράτος δεν θα αλλάξει ποτέ», που θα έλεγε και μια ψυχή…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.