Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Συνηθισμένο φαινόμενο οι…μπαταριές στα Κοκκινοπήλια

Συνηθισμένο φαινόμενο οι…μπαταριές στα Κοκκινοπήλια

Το λαθροκυνήγι ως αγαπημένο σπορ…

Η ευρύτερη περιοχή του Αγίου Χριστοφόρου αλλά και η κάτω από αυτόν περιοχή και προς τα Δυο Ρέματα και προς τα Κοκκινοπήλια, έχουν τα τελευταία χρόνια αποκτήσει μια ξεχωριστή σημασία στη οικιστική πίεση που βιώνει το σύγχρονο Αγρίνιο. Με δυο λόγια, πολλοί θέλουν να κάνουν πολλά στην ευρύτερη περιοχή και πολλοί παρανομούν σε πολλά.
Ίσως όμως η πιο εξόφθαλμη παρανομία, είναι το… λαθροκυνήγι μέσα στην πόλη! Κι όταν λέμε μέσα στην πόλη δεν εννοούμε πάνω από το άλσος, στο βουνό ή στους κανονικούς και στους…πρόσφατα φυτεμένους ελαιώνες(που έχουν φυτευτεί για άλλους λόγους). Τις μέρες των αργιών κυριολεκτικά μπορείς να ακούσεις τους πυροβολισμούς από κυνηγούς που δεν αφήνουν ούτε πουλί πετούμενο ακόμη και ανάμεσα στα διάσπαρτα σπίτια που υπάρχουν στα Κοκκινοπήλια και τις περιοχές πίσω από αυτά. Όσοι ξέρουν την περιοχή γνωρίζουν ότι αυτό που περιγράφουμε έχει φτάσει να συμβαίνει και στα 200 μέτρα από πολυκατοικίες(!) που βρίσκονται νότια του περιφερειακού!
Σε πολλές περιπτώσεις κάτοικοι έχουν διαμαρτυρηθεί ειδικά προς κάτω από τα Δυο Ρέματα αλλά και προς την περιοχή του περιφερειακού δρόμου προς την Καμαρούλα. Παρόλα ταύτα και οι υπηρεσίες δεν φαίνεται να έχουν αποσαφηνίσει ακόμη ποια πρέπει να παρέμβει. Επισήμως για το λαθροκυνήγι επιλαμβάνεται το δασαρχείο, όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με αστική περιοχή ή σε κάποια σημεία με ημι-αστική και αγροτική. Οι δασονόμοι ξέρουν ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι για να ελέγξει τους κυνηγούς, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι αν και τα κρούσματα λαθροθηρίας είναι πολλά, ελάχιστοι δράστες έχουν συλληφθεί, και συνήθως αθωώνονται με μόνο μία επίπληξη από το Δικαστή.
Σύμφωνα πάντως και με μια πρόσφατη έρευνα του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι οι περιοχές με τις περισσότερες καταγγελίες το τελευταίο διάστημα είναι σε
Πάρνηθα, Λαμία, Πύργο, Καλαμάτα, Αγρίνιο και Πίνδο! Άρα μάλλον δεν έχει άδικο ο κάτοικος της περιοχής που τηλεφώνησε στο agrinionews.gr και μας είπε «γράψτε αλλά δεν πρόκειται να γίνει κάτι. Μέχρι και με ριπές από καλάσνικωφ ακούμε πια»

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.