Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Συνωστισμός για το Τίμιο Ξύλο στο Αγρίνιο (φωτο)

DSCN8339

Το αδιαχώρητο γίνεται από το απόγευμα του Σαββάτου στον Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, αφότου και έφτασε  στο Αγρίνιο το Τίμιο Ξύλο από την Ιερά Μονή Ξηροποτάμου. Καθημερινά τελούνται ιερές ακολουθίες, με τον Ναό να παραμένει ανοιχτός από 07:00 το πρωί έως 22:00 το βράδυ.

Χιλιάδες πιστοί σχηματίζουν ουρές που φτάνουν μέχρι τον δρόμο έξω από την εκκλησία, προκειμένου να προσκυνήσουν το Ιερό Ξύλο του Τιμίου Σταυρού, ιδιαίτερα σήμερα, λόγω και της εορτής της Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Δεν είναι λίγες μάλιστα οι φορές που Ιερέας αναγκάζεται να διακόψει τη λειτουργία, για να υπενθυμίσει στο πλήθος ότι θα πρέπει να τηρείται η σειρά και να μην χάνουν την υπομονή τους.

Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής μέχρι αύριο το πρωί.

Oι φωτό πριν λίγα λεπτά:

DSCN8332 DSCN8334 DSCN8335 DSCN8336 DSCN8337 DSCN8338

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Νίκος παππας

  Εγώ σαν δεύτερος άπιστος Θωμάς ήθελα να ξέρω ποιος πιστωπιεσε τη γνησιότητα του τίμιου ξύλου το ίδιο το παπαδαριό; Και τρέχουν οι θρησκόληπτοι και σταυροκοπιούνται με το αζημίωτο για το κατεστημένο

 2. pol

  Αυτοί τρέχουν και πάνε εκεί και σταυροκοπιούνται, εσύ γιατί καίγεσαι;
  Άπιστε Θωμά; ( όπως αυτοαποκαλείσαι !!! )
  Ως προς τη γνησιότητα του τίμιου ξύλου αν πας στην Ιερά Μονή Ξηροποτάμου θα τη διαπιστώσεις.

 3. Π. Κ.

  Για τον Νίκο ( με κεφαλαίο και με τόνο ) παππα (με μικρό και χωρίς τόνο):

  Ποιος σε (πιστω) πίεσε εσένα να πιστέψεις την γνησιότητα Του Τίμιου Ξύλου ;;;;;
  Επειδή το επίπεδό σου είναι αξιολύπητα χαμηλό, πρόσεχε μην ξανακάνεις το ίδιο λάθος (να εκφράζεσαι με χυδαίο τρόπο για τους ιερείς και τους μοναχούς (παπαδαριό) και να αποκαλείς “κατεστημένο” την Εκκλησία της Ορθοδοξίας, διότι γελοιοποιείσαι αξιολύπητα, αφ ής στιγμής είναι παγκοίνως γνωστό, ότι στις μέρες μας κατεστημένο είναι η στρατευμένη αθεΐα !!!!!!
  Όπως (μάλλον δεν) καταλαβαίνεις καλέ μου άνθρωπε, μάλλον δυσφημίζεις μέχρις εξευτελισμού τους άπιστους (Θωμάδες ή Νίκους) !
  Συνεπώς θα σε συμβούλευα να δείξεις αυτοέλεγχο και αυτοσυγκράτηση στα …κελεύσματα της απιστίας σου, που σε εκθέτουν βαριά !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.