Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας: το ακίνητο στον Πούντο ανήκει στον δήμο Ναυπακτίας

logo Ο ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας εξέδωσε ανακοίνωση αντιδρώντας στην παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ του ακινήτου στον Πούντο. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η φετινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος (5η Ιουνίου), βρίσκει την χώρα εγκλωβισμένη σε μια καταστροφική για το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους, μνημονιακή πολιτική. Παραλίες, δάση, αρχαιολογικοί χώροι, λιμάνια, αεροδρόμια, ορυκτοί πόροι, ακόμα και το νερό είναι σε διαδικασία εκποίησης, σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης και πώλησης.
Πενήντα πέντε νέα ακίνητα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται παραλιακά φιλέτα, συγκροτήματα «Ξενία», νεοκλασικά στην Πλάκα, το Πασαλιμάνι και το χιονοδρομικό στον Παρνασσό, περνάνε στην «προίκα» του ΤΑΙΠΕΔ με προοπτική να βγουν «στο σφυρί». Η επιλογή των περισσότερων περιπτώσεων από τον μακρύ κατάλογο των 80.000 ακινήτων του Δημοσίου δείχνει ότι τα «ασημικά» που ετοιμάζονται να αλλάξουν χέρια οδεύουν σε ήδη γνωστούς αποδέκτες.
Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία φέρει την υπογραφή οκτώ υπουργών της κυβέρνησης (Ιω. Στουρνάρας, Π. Παναγιωτόπουλος, Κ. Χατζηδάκης, Μ. Χρυσοχοΐδης, Α. Γεωργιάδης, Ιω. Μανιάτης, Χ. Αθανασίου και Όλγα Κεφαλογιάννη), μεταβιβάζει τα εν λόγω ακίνητα στο ΤΑΙΠΕΔ. Η απόφαση μεταβίβασης ελήφθη μόλις τρεις ημέρες μετά τις εκλογές, στοιχείο που δείχνει ότι η κυβέρνηση σπεύδει να βρει ισοδύναμα έσοδα ώστε να καλύψει το κενό που δημιουργεί το απαγορευτικό του ΣτΕ στην πώληση των εταιρειών ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ). Στα ακίνητα αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, 329 στρέμματα στην περιοχή του Πούντου στην Ναύπακτο.
Το ακίνητο στον Πούντο, δικαιωματικά ανήκει στον δήμο Ναυπακτίας που είχε ζητήσει την παραχώρησή του σε αυτόν, από το Ελληνικό Δημόσιο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν μαζικά και αγωνιστικά, ώστε να αποτραπεί η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει εντολή να υπογράφει συμφωνίες που θα δεσμεύουν την χώρα για χρόνια, χωρίς να λαμβάνει υπόψη το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και χωρίς να συμβουλευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ, το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα.

ΣΥΡΙΖΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.