Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

Σχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση ενοικίου έως 220 ευρώ

Σχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση ενοικίου έως 220 ευρώ

εργασίαΓια τις λεπτομέρειες του σχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση μίλησε η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ανέφερε ότι η προκήρυξη για την έναρξη των αιτήσεων από τους δικαιούχους θα βγει εντός του Απριλίου, ότι θα δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά και θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια αλλά όχι τεκμήρια.

Επανασύνδεση ρεύματος

Η κυρία Φωτίου εξήγησε ότι σε ότι αφορά το ρεύμα προβλέπεται η επανασύνδεσή του σε κύριες κατοικίες χωρίς επιβάρυνση, για παροχές που είχαν διακοπεί έως τις 31/12/2015, ότι θα γίνει ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και ότι θα δοθούν στους δικαιούχους έως 300 κιλοβατόρες το μήνα έως το τέλος του έτους.

Επίδομα ενοικίου

Το επίδομα ενοικίου σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα κυμαίνεται από 70 έως 220 ευρώ και θα δοθεί σε 30.000 νοικοκυριά. Επίδομα ενοικίου θα μπορούν να λάβουν όσοι ήδη νοικιάζουν σπίτι, αλλά και όσοι νοικιάσουν και τα χρήματα θα δίνονται κατευθείαν στους ιδιοκτήτες. Αυτό θα γίνεται με την αναγραφή του IBAN του εκμισθωτή στο μισθωτήριο έτσι ώστε να πιστώνονται κατευθείαν τα χρήματα.

Επίδομα σίτισης

Σχετικά με το επίδομα σίτισης -ύψους από 70 έως 220 ευρώ-, η κυρία Φωτίου επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί μέσω κάρτας.

iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Αρνί

    Κάτσε να περάσει πρώτα από την τρόικα/θεσμούς γιατί οι 100 δόσεις πάνε για βρούβες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.