Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021

Πως σχολιάζει το ΚΚΕ τον ξυλοδαρμό Πακιστανών στη Βόνιτσα

“Ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί την απάνθρωπη βία κατά των μεταναστών” αναφέρει η  Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν δύο Πακιστανοί στη Βόνιτσα. Αν και η υπόθεση είναι στο στάδιο της προανάκρισης, το ΚΚΕ αναφέρει πως “Παράλληλα με το πογκρόμ που οργανώνει η κυβέρνηση, τον «Ξένιο Δία» τον εφαρμόζουν και συμμορίες φασιστοειδών που ξυλοκοπούν και μαχαιρώνουν τα θύματα των πολέμων, των δουλεμπόρων και της εκμετάλλευσης”. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ :

Παράλληλα με το πογκρόμ που οργανώνει η κυβέρνηση, τον «Ξένιο Δία» τον εφαρμόζουν και συμμορίες φασιστοειδών που ξυλοκοπούν και μαχαιρώνουν τα θύματα των πολέμων, των δουλεμπόρων και της εκμετάλλευσης. Αυξάνονται οι επιθέσεις σε βάρος μεταναστών σε όλη τη χώρα αλλά και στην περιοχή μας με τελευταίο τον άγριο ξυλοδαρμό των δύο Πακιστανών από ομάδα νεαρών στη Βόνιτσα.

Είναι διαχρονικά εγκληματικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που στην κυριολεξία αδιαφόρησαν και αδιαφορούν για την εγκληματικότητα που αυξάνει καθημερινά. Σε αυτό συντελεί η εξαθλίωση, η ακραία φτώχεια, η περιθωριοποίηση που οδηγούνται μεγάλα τμήματα της κοινωνίας.

Ο λαός δεν πρέπει να ανεχτεί την απάνθρωπη βία κατά των μεταναστών. Αυτοί που την ασκούν επιδιώκουν να κρύψουν τις αιτίες που δημιουργούν τη μετανάστευση, αξιοποιούν το πρόβλημα για να προωθήσουν τα αντιδραστικά τους σχέδια. Στόχος τους είναι να τσακίσουν τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.