Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Τέρενς Κουίκ: “Θα κόψουμε το χέρι των τοκογλύφων”! (Video)

Τέρενς Κουίκ: “Θα κόψουμε το χέρι των τοκογλύφων”! (Video)

Συνέντευξη τύπου του εκπροσώπου Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο Αγρίνιο

Σε γνωστό ξενοδοχείο, στο κέντρο του Αγρινίου, έδωσε συνέντευξη Τύπου ο κ. Τέρενς Κουίκ, υπεύθυνος επικοινωνίας και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς και βουλευτής στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

“Να πάρουμε πίσω την Ελλάδα μας” ήταν το εναρκτήριο  σύνθημα όσων ανέφερε ο κ. Κουίκ προς τους δημοσιογράφους της περιοχής, ευχαριστώντας παράλληλα τα ΜΜΕ της επαρχίας που, όπως είπε, έχουν αποδείξει ότι υπάρχει και μια άλλη δημοσιογραφία, παρέχοντας ευχαρίστως  όλο τον χρόνο που δικαιούνται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ακόμα περισσότερο, απλά από δεοντολογία και όχι γιατί στηρίζουν το κίνημα οι δημοσιογράφοι ή οι ιδιοκτήτες των καναλιών. “Δυστυχώς λόγω κάποιον δημοσιογράφων σε κεντρικό επίπεδο η δημοσιογραφία έχει πεθάνει στη συνείδηση του κόσμου”, ανέφερε.

Τα πρώτα θέματα που εστίασε ο κ. Κουίκ ήταν τα οικονομικά, λέγοντας ότι άμεση προτεραιότητα είναι η δικαιοσύνη για τον ελληνικό λαό που αυτοκτονεί κατά χιλιάδες και βλέπει το βραχνά των τραπεζών να πνίγει το μέλλον του. “Θα καταγγείλουμε το Μνημόνιο την επομένη των εκλογών” είπε εκφράζοντας αισιοδοξία για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, “και θα κόψουμε το χέρι των τοκογλύφων που θα προσπαθήσουν να ξαναβάλουν χέρι στην τσέπη του Έλληνα”. Πρώτο μέλημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα είναι η κατάργηση του άρθρου 36 του Συντάγματος που συγκαλύπτει τις πολιτικές ευθύνες και είναι δημιούργημα των Βενιζέλου-Παυλόπουλου καθώς και η παραπομπή όσω διασπάθισαν χρήματα του κράτους στην τακτική δικαιοσύνη, ανέφερε ο κ. Κουίκ,  κάνοντας λόγο για δικαιοσύνη, στρατό και σώματα ασφαλείας που θα αυτοδιοικούνται και δεν θα εξαρτώνται από τους υπουργούς.

“Δυστυχώς, η ατζέντα έπρεπε να είναι οι εγκληματικές αποφάσεις για δέσμευση μισθών και καταθέσεων για 3 χιλιάδες χρέος, η εγκληματικότητα και η ανασφάλεια, αλλά είναι τα όσα απαράδεκτα είδαμε χτες(σ.σ. εννοώντας την επίθεση Κασιδιάρη σε Κανέλη, Δούρου) και τα οποία ο Πάνος Καμμένος καταδίκασε πιο απερίφραστα από κάθε άλλο αρχηγό”. Εξηγώντας τον οικονομικό προσανατολισμό του κινήματός του ο κ. Καμμένος είπε ότι θα φτιάξει ένα Εθνικό Λογαριασμό Οφειλετών του Δημοσίου όπου ανάλογα με το βάρος των οφειλών θα πληρώνει ο πολίτης χωρίς πανωτόκια και προσαυξήσεις γιατί διαφορετικά δεν θα πάρει η χώρα τίποτε, ( “ο σοφός λαός λέει μάζευε κι ας είν’ και ρώγες”, εξήγησε) ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικού σκοπού ή ανάγκης στην οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα πάνε με δύο προαπαιτούμενα. Να μην μετέχουν σε αυτή οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος και να γίνουν σεβαστά τα 7 σημεία που έχει αναπτύξει πολλές φορές ο κ. Πάμος Καμμένος.

“Ο κ. Τόμσεν είναι ανεπιθύμητος στη χώρα και να μην πάρει αεροπλάνο να έρθει ξανά μετά τις 17 Ιουνίου” τόνισε ο κ. Κουίκ μεταφέροντας μήνυμα ότι η ενέργεια ανήκει στον ελληνικό λαό και ότι κανείς δε δικαιούται να τρομοκρατεί αυτό το λαό. Σφοδρή επίθεση έκανε στη Ν.Δ. για το “σποτ τρομοκράτησης που εκμεταλλεύεται μικρά παιδιά”, όπως είπε, αποκαλύπτοντας ότι το έχει καταγγείλει στην διακομματική και εκείνη έχει παραπέμψει στο ΕΣΡ που δεν κάνει τίποτε, ενώ μιλώντας για το συνάδελφό του κ. Δ. Σταμάτη έκανε λόγο για μια αντισυνταγματική κίνηση προσωπικά του κ. Σαμαρά να αποπέμψει βουλευτές που αρνήθηκαν το 2ο Μνημόνιο. Και οι δύο άντρες αποκάλυψαν ότι σε συζητήσεις τους με τον κ. Καμμένο τους έχει ζητήσει να λειτουργούν μόνο με γνώμονα τη συνείδησή τους, ενώ ο κ. Κουίκ δήλωσε ότι “τιμώ και καμαρώνω τον Δημήτρη Σταμάτη για το θάρρος του να πει όχι, όπως τιμώ και τα υπόλοιπα στελέχη μας που έδωσαν τον αγώνα παντού, μόνο για το καλό του κινήματος”.

Απαντώντας σε ρωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Κουίκ επανέλαβε ότι θα παλέψει εντός ευρωζώνης το κόμμα του, δεν θα αρνηθεί στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που θα προσχωρήσουν στην αντιμνημονιακή οπτική που έδειξε το 68% του λαού, όπως είπε, ενώ εξέφρασε και τις διαφωνίες του με τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικά στα εθνικά θέμα λέγοντας “ότι εμείς θα μείνουμε στις αρχές μας και δεν θα κάνουμε πίσω ούτε για τη Θράκη, ούτε για το όνομα που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα Σκόπια, ούτε για όσα ελαφρά λέει να ρισκάρουμε με την Τουρκία αποδυναμώνοντας τις ένοπλες δυνάμεις μας”. Μάλιστα επέμεινε πολύ στο “λαθρομεταναστευτικό” όπως το χαρακτήρισε, αφού στο πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι σαφές τι θα γίνει για “τους 2 εκατομμύρια μουσουλμάνους που εποικίζουν την Ελλάδα“, όπως ανέφερε.  Και δήλωσε: “Αν η Ε.Ε. δεν αποφασίσει να λύσει μαζί μας το πρόβλημα, όπως έχει πει πολλές φορές και ο Επίτροπός της για το θέμα, θα ανοίξουμε τα σύνορα, θα αναστείλουμε τη Σένκεν και θα δώσουμε ταξιδιωτικά χαρτιά σε όποιον επιθυμεί να πάει όπου θέλει. Θα μπορεί να τους πάρει η κ. Μέρκελ στο Βερολίνο! Η Ελλάδα όμως θα αδειάσει από  όσους έχουν έρθει παράνομα και θα μείνει μόνο ένα 3% επί του πληθυσμού. Θα γίνει όπως κάναμε και εμείς όπου πήγαμε μετανάστες αφού μας ζήτησαν χώρες σαν την Αυστραλία ή τη Γερμανία. Θα προωθούμε- όσους δεν μπορούν να ταξιδέψουν αλλού- στις χώρες τους με έξοδα των χωρών αυτών(!)και αν δεν το δέχονται τότε θα φτιάξουμε χαράτσια ανάλογα με εκείνα που έκανε ο κ. Βενιζέλος για τους Έλληνες και θα τα στέλνουμε σαν επιβάρυνση στις πρεσβείες τους! Αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμά μας, δεν λέω κάτι καινούριο”, είπε.

Ακόμη, απαντώντας σε ερώτηση του  agrinionews.gr, αν έχει το κόμμα του σχέδιο για περιπτώσεις σαν το ομόλογο των 435 εκατομμυρίων που ήταν εκτός PSI και αναγκαστήκαμε να πληρώσουμε, γιατί δεν ενεργοποιήθηκαν οι ασυλίες από την ΕΚΤ, δημιουργώντας κακό προηγούμενο, ο κ. Κουίκ απάντησε ότι πράγματι τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να φέρουν πιστωτικό γεγονός, αλλά ο κ. Βενιζέλος είχε διαβεβαιώσει ότι έχει λυθεί το θέμα ενώ ο κ. Παπαδημος αποφάσισε “να πληρώσει το ομόλογο που είχε αγοράσει κάποιος για 80 εκατομμύρια στα νησιά Κέιμαν¨. “Σε κάθε περίπτωση ο Έλληνας δεν τρέχει φοβισμένος, αν χρειαστεί θα αντιμετωπίσουμε άλλο ένα Ράιχ, όπως αντιμετωπίσαμε και το 3ο Ράιχ”, τόνισε!

Τέλος, ο κ. Κουίκ φάνηκε να αιφνιδιάζεται όταν του μετέφεραν ότι ο κ. Χούτας έχει κάνει λόγο για μη σοβαρή στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και για κάλεσμα στους ψηφοφόρους του να στηρίξουν τη Ν.Δ. “Δεν το ήξερα και δεν είναι κακό να το λέμε όταν δεν ξέρουμε κάτι” δήλωσε, λέγοντας παράλληλα, όπως και ο κ. Σταμάτης, ότι τιμά τους αγώνες του κ. Χούτα και του εύχεται καλή πορεία, αλλά δεν καταλαβαίνει πως κάποιος με τόσο αντιμνημονιακή συνείδηση αποφάσισε να συνταχθεί με το κόμμα του κ. Σαμαρά.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.