Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, 2020

Τίμησαν τον διεθνούς φήμης Αχαιό μουσικοσυνθέτη Αλέξανδρο Χάχαλη στην Πάτρα

A@LOUTRAPATRAS1 A@LOUTRAPATRAS2ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Υποψήφιοι δήμαρχοι Πατρέων
στα εγκαίνια της Εαρινής Έκθεσης

Τίμησαν τον διεθνούς φήμης Αχαιό μουσικοσυνθέτη
Αλέξανδρο Χάχαλη

Πλήθος κόσμου, επισήμων και φιλοτέχνων, παρακολούθησε τα εγκαίνια της Εαρινής Έκθεσης του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας, με τους υποψηφίους δημάρχους της αχαϊκής πρωτεύουσας να απαγγέλουν, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, έργα των μεγάλων ποιητών μας, ενώ βράβευσαν καταξιωμένους συμπολίτες τους, όπως ο διεθνούς φήμης Αχαιός μουσικοσυνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης.

Η μελοποιημένη εκτέλεση αποσπάσματος της Αποκριτικής Γραφής του Κωστή Παλαμά, από τον Αλέξανδρο Χάχαλη, με την συνοδεία της αυτοσχέδιας λύρας του καλλιτέχνη Δημήτρη Χείρα, συγκίνησε το ακροατήριο αποσπώντας θερμό χειροκρότημα.

«Η Πολιτεία λωλάθηκε, κι απόπαιδα τα κάνει

το Νού, το Λόγο, την Καρδιά, τον Ψάλτη, τον Προφήτη·

Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους αρλεκίνους!

Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται»

Στον Αλέξανδρο Χάχαλη απονεμήθηκε μπρούτζινο γλυπτό έργο του καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Συμβουλόπουλου, με ανάγλυφη παράσταση τον Ολυμπιακό Ύμνο και σύμπλεγμα παλαιστών.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας και καθηγητής Ψυχολογίας Δρ. Θεόδωρος Μαλλιάς τόνισε πως «η ύπαρξη σε μία Πόλη Καλλιτεχνικών – Πολιτιστικών Συλλόγων που κάνουν βίωμα την Τέχνη και σηματοδοτούν το πολιτιστικό της επίπεδο, θα πρέπει να αγκαλιάζεται από τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις με ουσιαστική συμμετοχή, προβάλλοντας τις δημιουργίες με τον πλέον αξιοπρεπή τρόπο και κάνοντάς τες γνωστές, ως μέσον αγωγής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης».

Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων και επίδοση του συμφώνου αρχής από τους παρευρισκομένους υποψηφίους Δημάρχους, κ.Χρήστο Πατούχα, κ.Κων. Σπαρτινό και τον Δημ. Σύμβουλο κ.Χρήστο Κορδά, εκπρόσωπο του υποψηφίου κ.Κων. Πελετίδη. Το σύμφωνο αρχής αποτελεί υπόσχεση και δέσμευση για την ανάδειξη της οικίας Παλαμά σε μουσείο Γραμμάτων και Τεχνών και τη διάθεση προβολής των δημιουργιών των Πατρινών καλλιτεχνών στον πλέον αξιοπρεπή χώρο, την Δημοτική Πινακοθήκη.

Μεταξύ των επισήμων, απήγγειλε Καβάφη και η π. Γεν. Γραμματέας Περιφέρειας Δήμητρα Μπάστα Γεωργοπούλουενώ χαιρέτισε την εκδήλωση η Δημοτική Σύμβουλος Σία Μανωλοπούλου.

Η έκθεση φιλοξενείται στην αίθουσα Τέχνης των «Παλαιών Δημοτικών Λουτρών» ( Γούναρη 118) από 21 μέχρι 29 Μαρτίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.