Τρίτη, 22 Ιουνίου, 2021

Τα εγκαίνια της Έκθεσης «Το Μεσολόγγι μέσα από την Τέχνη – Διαδρομή Ζ΄»

Τα εγκαίνια της  Έκθεσης «Το Μεσολόγγι μέσα από την Τέχνη – Διαδρομή Ζ΄»

Το Σάββατο 9 Απριλίουπραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της  Έκθεσης «Το Μεσολόγγι μέσα από την Τέχνη – Διαδρομή Ζ΄» στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέουστο Μεσολόγγι .

Tnν έκθεση εγκαινίασε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Ανδρέας Μακρυπίδης και κατά τον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε:
«…Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να παραστώ και να εγκαινιάσω την συγκεκριμένη Έκθεση Ζωγραφικής Είναι πολύ σημαντική η στιγμή με την συμπλήρωση δεκαπενταετίας γόνιμης και σοβαρής πολιτιστικής προσφοράς της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας “Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου” στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και του Νομού Αιτωλοακαρνανίας , να παρουσιάζονται στους χώρους της Πινακοθήκης , για έβδομη συνεχή χρονιά έργα ζωγραφικής σε συνεργασία με μια από τις παλιότερες γκαλερί των Αθηνών, της «Γκαλερί της Έρσης», εμπνευσμένα από το Μεσολόγγι του σήμερα .
Είναι ιδιαίτερη επίσης χαρά γιατί αυτά τα έργα παρουσιάζονται με αφορμή τους εορτασμούς της 185ης επετείου της Εξόδου της Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων, μιας τόσο σημαντικής στιγμής μνήμης και τιμής στους ήρωες του παρελθόντος αλλά και πηγής ελπίδας και δύναμης για το μέλλον διπλά απαραίτητης στις δύσκολες μέρες που ζούμε.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα των: Ανδρέα Κατσιμάρδου, Φάνη Παρασκευουδάκη, Ανθίας Λοϊζου, Ανδρέα Πατράκη, Κων/νου Μαρκόπουλου, Κων/νου Σιαφάκα, Γιώργου Νικολαίδη και Ηλία Τότση.
Οι καλλιτέχνες περιηγήθηκαν στις ομορφιές της πόλης και εμπνεύσθηκαν από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της, τα οποία απέδωσαν εικαστικά. Η Κλείσοβα, η Λιμνοθάλασσα με τις γαΐτες- χαρακτηριστικές βάρκες της, το Λιμάνι, οι Πελάδες -μικρές ταπεινές καλύβες των ψαράδων -, το Ηλιοβασίλεμα, αλλά και όλο το τοπίο γενικότερα αποτέλεσαν γάργαρη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.
Η πρωτοβουλία αυτή που ξεκίνησε το 2005 και μέσα από μια σειρά εκθέσεων αποτυπώνει το σημερινό Μεσολόγγι, αποτελεί μια σημαντική εικαστική παρέμβαση της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου και επιβεβαιώνει ότι το Μεσολόγγι διαθέτει Ευπατρίδες και σήμερα, ότι δεν έχει μόνο παρελθόν αλλά έχει παρόν και μέλλον. Συγχαίρω τους ιδρυτές μέσα από τη καρδιά μου και εύχομαι να συνεχίσουν να μας προσφέρουν τέτοιες ιδιαίτερες εικαστικές και πολιτιστικές στιγμές…»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.