Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Τα καντήλια στη Μ.Χώρα και η ρύθμιση δανείου

Τα καντήλια στη Μ.Χώρα και η ρύθμιση δανείου

kantilia

Σκοτώνει η καθημερινότητα την ψυχολογία όλων. Όσο, δε, επικρατεί αυτή η αβεβαιότητα περί τα οικονομικά κι όσο δεν μπορεί να γίνει καμιά δουλειά που να πληρωθεί στην ώρα της, τόσο χειροτερεύουν τα πράγματα. Παρότι αυτά τα παραπάνω τα καταλαβαίνουν στο πετσί τους-ακόμη-μόνο όσοι δεν εξαρτάται η πληρωμή τους από το κράτος, έχουν αντίκτυπο και σε όλους, εναργούς οικονομικά, άνεργους, συνταξιούχους, «δημόσιους»  ή «ιδιώτες». Παντού παράπονα.

Και καθώς δεν αλλάζει η ψυχολογία με τα ίδια νέα όλη μέρα, διαπιστώνουν όλοι πόσο έχει υποβαθμιστεί η καθημερινότητά τους: «Γράψατε για πολλά μέρη για τις επιδρομές κάποιων στα νεκροταφεία, αλλά δεν αναφέρατε τίποτε για το  νεκροταφείο  της Μεγάλης Χώρας που το ρήμαξαν», μου έλεγε όλο παράπονο φιλικό πρόσωπο. Προσπάθησα να δικαιολογηθώ ότι κάναμε αναφορά στον πρώην δήμο Νεάπολης! «Εντάξει, αλλά πρέπει να καταλάβουν οι αρχές τι γίνεται. Εδώ στη Μεγάλη Χώρα δεν έμεινε καντήλι για καντήλι! Είναι φοβερό. Πες ότι παίρνουν χάλκινα, πόμολα, κρίκους κλπ. Αλλά τα καντήλια ρε παιδί μου; Δηλαδή φτάσαμε στο σημείο να μην σέβονται ούτε το άναμμα του καντηλιού; Είναι μια κίνηση σαν αφιέρωση σε κάποιον που έχασες, άσε το θρησκευτικό μέρος». Τι να πεις; Έχει δίκιο ο άνθρωπος. Μετά φυσικά ξεκινάει το αστυνομικό μέρος και η συζήτηση ότι πρώτα πρέπει να πιαστεί ο κλεπταποδόχος που δέχεται ακόμα και καντήλια. Όλοι το ξέρουν ότι από κει πρέπει να ξεκινήσει το ξήλωμα του πουλόβερ…

Όχι ότι τα παραπάνω δεν θα είχαν αξία αν τα πράγματα πήγαιναν καλύτερα στο γενικό πλάνο. Αλλά όλα μαζί προστίθενται. Άλλος γνωστός μου έλεγε τι έχει πάθει από τη άτυπη στάση πληρωμών που έχει κάνει το κράτος. Πήγε κι έκανε εδώ κι ένα χρόνο τη ρύθμιση στα χρέη του προς το Δημόσιο. Τυχαίνει να έχει ένα ακίνητο λοιπόν που το νοικιάζει σε έναν από αυτούς τους οργανισμούς που είναι Δημόσιο και δεν το λένε. Ξέρετε κάτι ΝΠΙΔ και άλλα τινά που τα χρήματά τους είναι κυρίως ευρωπαϊκά αλλά οι υπάλληλοι είναι δημόσιοι. Τι πιο λογικό από το να δώσει εντολή το ενοίκιο αυτό να πηγαίνει αυτόματα να πληρώνει την ρύθμισή του με το… Δημόσιο; Αυτόματα μάλιστα, αριθμός εντολής, τράπεζα, όλα παστρικά. Αμ δε! Γιατί αυτός ο οργανισμός, άτυπα πάντα, δεν πληρώνει παρά μόνο τα αναγκαία και χρωστάει τα νοίκια! Και δεν βάζει τα λεφτά να τα πάρει το άλλο Δημόσιο! Αποτέλεσμα; Ο άνθρωπος όχι απλά χρωστάει αλλά έχασε, χωρίς να τον ειδοποιήσουν μάλιστα, και τη ρύθμισή του!

Πώς να μην παραμιλάει ο κόσμος μετά; Και να μη ρωτάει «τι γίνεται; αργούν πολύ ακόμα;»…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  36% ΣΥΡΙΖΑ + 4% ΑΝΕΛ > ΝΔ+ΠΑΣΟΚ+ΠΟΤΑΜΙ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις…

  Οπότε αυτοί που διαμαρτύρονται ή ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και περνάνε καλύτερα απλά τους αρέσει να κλαίγονται, ή στη δεύτερη και πρέπει να σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας των Ελλήνων…

  Α! Μπορούν και να αλλάξουν χώρα αν θέλουν…

 2. Enzo

  αντικειμενικε συριζα και ανελ δεν ειναι η πλειοψηφια του Ελληνικου λαου, βαλε και την αποχη τοσοι που δεν ψηφισαν οπως και εγω λογω αποστασης.

 3. ταλιμπάν ορθόδοξος

  Μη βάζεις νδ και πασόκ μαζί.
  Θα στενοχωρηθεί ο “κορυφαίος σχολιαστής”!
  Είναι που είναι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.