Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Τα ΜΜΕ ως “πλυντήρια” του νεοναζισμού και του φασισμού

Τα ΜΜΕ ως “πλυντήρια” του νεοναζισμού και του φασισμού

ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΩΣ «ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ» ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

maragiannisΤου Κώστα Φ.Μαραγιάννη*

Οι  ασχολούμενοι με την τεχνολογία , λένε ότι τα μελλοντικά πλυντήρια της τεχνολογικής εξέλιξης, δεν θα καθαρίζουν μόνο τους λεκέδες και τις βρωμιές από τα ρούχα, αλλά θα τα ανανεώνουν και θα τα ανασυνθέτουν σε τέτοιο βαθμό, που θα μοιάζουν με καινούργια. Το ρόλο αυτό ως «πλυντήρια» αποκάθαρσης και εξάλειψης ανομημάτων και «λεκέδων» κάθε είδους, ανέλαβαν  εργολαβικά τα ιδιωτικά κανάλια, με βασικό στόχο την κάθαρση της Χ.Α. και την παράδοση της στην κοινωνία ως ένα καθ΄όλα νόμιμο και καθαρό κόμμα, που αποκαθάρθηκε ,μέσα από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ, μετά τη δολοφονία των δύο άτυχων νέων, έξω από τα γραφεία της, στο Νέο Ηράκλειο.

Δεν είναι, πλέον, οι άγριοι διώκτες των μεταναστών και των αριστερών πολιτών, αλλά οι ήπιοι, ευγενικοί και μειλίχιοι συνομιλητές και το μόνο που τους νοιάζει είναι η πατρίδα και το σταμάτημα της βίας. Τρίτη  βράδυ, λοιπόν, ο πολύς Τράγκας, αυτό το «αντιμνημονιακό θηρίο», που αγωνίζεται για την τιμή και την αξιοπρέπεια της πατρίδας, ο γνωστός  εκπρόσωπος του δημοσιογραφικού αμοραλισμού, βρίσκεται ανάμεσα σε μια ωραία παρέα , σε πάνελ νεότευκτου ιδιωτικού καναλιού, περιβαλλόμενος  από όλα τα μπουμπούκια του νεοναζιστικού μορφώματος, που συστηματικά ασκούσαν σκληρή βία  κατά των μεταναστών, γκρέμιζαν τους πάγκους τους στις λαϊκές αγορές, έχουν αποκαλέσει τους ξένους υπανθρώπους που βρωμάνε την κοινωνία, έχουν αρνηθεί το ολοκαύτωμα και έχουν δηλώσει ότι δεν έχει ακόμη κριθεί από την ιστορία ο Χίτλερ!

Όλοι, λοιπόν, ως αθώες περιστερές και μετανοούσες παρθένες, που παραπλανήθηκαν και μετάνιωσαν για τις πράξεις τους, με αγγελικό πρόσωπο, συζητούν για το μέλλον της χώρας και την απαλλαγή της από το μνημόνιο, με ύφος μειλίχιο, συγκατανευτικό και περίλυπο για τα θύματα της βίας. Δηλώνουν ότι δεν υπάρχει σήμερα στη χώρα μας δεξιά, άκρα δεξιά, αριστερά, άκρα αριστερά, όλοι είμαστε Έλληνες και ενωμένοι θα δουλέψουμε για το καλό της πατρίδας μας! Και ο συντονίζων τη συζήτηση δημοσιογράφος, αισθανόμενος κάπως άβολα, στην “ωραία” αυτή παρέα, δηλώνει στους τηλεθεατές ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μην σπάσει το αντιμνημονιακό μέτωπο..

Και από κοντά του  τα υπόλοιπα κανάλια, διεκπεραιώνοντας το ρόλο της μετατροπής της νεοναζιστικής οργάνωσης από θύτη σε θύμα, σιγοντάρουν αυτή τη μεταμφίεση  και παλεύουν ολόκληρες ώρες να πείσουν τον κόσμο ότι κάποιοι τρομοκράτες στόχευσαν τη συγκεκριμένη οργάνωση,  η οποία τώρα άλλαξε και είναι μια λογική και ήπια πολιτική οργάνωση που γνώρισε κι αυτή τη βία, την οποία τώρα αποκηρύσσει. Και επειδή ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και δεν πιστεύει ότι αυτοί που κλώτσαγαν τις κάμερες και προπηλάκιζαν, πριν λίγες μέρες τους δημοσιογράφους,  «άλλαξαν» ξαφνικά,  ως δια μαγείας , με μια μεθοδευμένη οβιδιακή μεταμόρφωση, για την αναγκαιότητα της στιγμής και της περίστασης, οι εντεταλμένοι της παραπληροφόρησης επιστρατεύουν και τους άτυχους γονείς των δύο αδικοχαμένων παιδιών για να επηρεάσουν συναισθηματικά τον κόσμο και να το πείσουν ότι η Χ.Α. είναι το θύμα, αφού το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πατρίδα περισσότερο και από τα ίδια τους τα παιδιά, όπως δήλωσε η άτυχη μητέρα του σοβαρά τραυματισμένου παιδιού της δολοφονικής επίθεσης.

Αυτά, λοιπόν, τα κανάλια που τόσα χρόνια δεν έβλεπαν τίποτα από την καθημερινή άσκηση βίας , στην ίδια την κοινωνία, από τους νοσταλγούς του Χίτλερ και στη συνέχεια τους παρουσίασαν ως τους μεγαλύτερους εγκληματίες που δοκίμαζαν τις επιθετικές τους ορέξεις και εξασκούνταν ακόμη και σε σφαξίματα αρνιών και κατσικιών, τώρα άλλαξαν το τροπάριο και θέλουν να τους παρουσιάσουν ως μια καλή, φιλόπατρι και αγία οικογένεια, γιατί αυτό σήμερα τους συμφέρει. Γιατί η διατήρηση της δύναμης ή η ενίσχυση της Χ.Α. ,θα είναι ένα καλό προγεφύρωμα και ανάχωμα για την αποτροπή της διακυβέρνησης της χώρας από την Αριστερά. Και αυτό είναι  που φοβούνται και παλεύουν με κάθε μέσο σήμερα να αποτρέψουν. Άλλωστε, έχουν και μεγάλη υποχρέωση προς το κυβερνητικό μπλοκ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ  που  με νομοθετική ρύθμιση και ψήφο της Βουλής,  έκανε δωράκι στους καναλάρχες τις συχνότητες, που από το 1989, κατέχουν παράνομα χωρίς να πληρώνουν τα νόμιμα στο κράτος.

«Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια» που λέει και ο λαός μας. Από τη μια μεριά,  η αυτοηρωοποίηση των νεοναζιστών και η συμπάθεια του κόσμου γι΄αυτό που έπαθαν και από την άλλη, η καλλιέργεια κλίματος συμψηφισμού της ακροδεξιάς βίας με άλλες μορφές βίας. Τελικός στόχος, ο αποπροσανατολισμός του κόσμου από τις μορφές της πραγματικής βίας και ο εκφοβισμός  του ,ώστε να μην ενεργοποιηθεί και  παλέψει για την ανατροπή μιας πολιτικής που τον οδηγεί καθημερινά στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

         *Ο Κώστας Φ. Μαραγιάννης είναι Φιλόλογος και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θέρμου Αιτ/νίας. E-mail: maronkon@yahoo.gr

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.