Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, 2020

Τα ποτίσματα και η πίεση του νερού στη Μ.Χώρα

potismata Τακτικός αναγνώστης από τη Μ.Χώρα μας ζήτησε να ασχοληθούμε με το φαινόμενο της σχεδόν ανυπαρξίας νερού που παρατήρησε στο σπίτι του στις 29 Ιουλίου το βράδυ και επαναλήφθηκε και χτες το πρωί, σε μέρες με αυξημένη θερμοκρασία. Ήρθαμε σε επαφή με τους αρμόδιους οι οποίοι μας έκαναν λόγο για τοπικές πτώσεις της πίεσης του νερού, αλλά και για ένα σπάσιμο σε αγωγό στην ευρύτερη περιοχή της εκκλησίας που αντιμετωπίστηκε χτες το απόγευμα.

Ρωτώντας σε σπίτια σε όλες τις πλευρές της Μ. Χώρας μας είπαν ότι σταμάτημα της ροής δεν υπήρξε αλλά πράγματι για μικρά διαστήματα η πίεση του νερού πέφτει, σε κάποια σπίτια. Όλοι ανεξαιρέτως απέδωσαν το φαινόμενο κυρίως στο γενικευμένο πότισμα αυτής της εποχής στη περιοχή και σε μικρότερο βαθμό σε τοπικές βλάβες που αντιμετωπίζονται. Το ότι ποτίζουν πάρα πολλοί με πόσιμο νερό από το δίκτυο δεν είναι κάτι άγνωστο. Όπως και ότι γίνεται υπερκατανάλωση νερού για οικιακά ποτίσματα(τα “κήπια”, όπως είναι γνωστά) και καθαριότητες.

Το αν αύριο μεθαύριο θα πρέπει να  έρθει ο λογαριασμός και πόσος θα είναι μένει να το δούμε, καθώς και πως θα αντιδράσουν τότε κάποιοι, καθώς το επιχείρημα “ποτίζουν στον κάμπο” όλοι ξέρουμε ότι είναι απλά η παρατήρηση ενός παλιού φαινομένου. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι τέτοιες μέρες, με ακραίες συνθήκες, να λειτουργούμε κάπως πιο υπεύθυνα και με μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.