Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Τα πρώτα 14 επενδυτικά σχέδια της “Τριχωνίδα Α.Ε.”

Τα πρώτα 14 επενδυτικά σχέδια της “Τριχωνίδα Α.Ε.”

Υπογράφτηκαν από τον Δήμαρχο Αγρινίου κο Παύλο Μοσχολιό, Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ «ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε.», oι συμβάσεις για την υλοποίηση των πρώτων δέκα τεσσάρων (14) επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγιση Leader της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε.

Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.349.170,01€ και δημόσιας δαπάνης 2.756.421,63€ στον τομέα του τουρισμού και της μεταποίησης. Ολοκληρώθηκαν έτσι με επιτυχία οι διαδικασίες ένταξης έργων από την πρώτη (1η) προκήρυξη του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγιση Leader, που η ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ υλοποιεί στην περιοχή, από τον Άξονα 4 του Π.Α.Α 2007-2013 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Με την ευκαιρία υπογραφής των συμβάσεων ο Δήμαρχος Αγρινίου και Πρόεδρος της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. κος Παύλος Μοσχολιός δήλωσε τα εξής :

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα, η οποία επηρεάζει άμεσα και την επιχειρηματικότητα, η ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. εντάσσει προς χρηματοδότηση από το τοπικό πρόγραμμα προσέγγιση Leader τα πρώτα (14) επενδυτικά σχέδια. Πρόκειται για σημαντικά έργα τόσο στον τομέα του τουρισμού, όσο και στον τομέα της μεταποίησης, που αναμφίβολα θα συμβάλουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της περιοχής καθώς και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και της απασχόλησης, με την δημιουργία σαράντα δύο (42) νέων θέσεων εργασίας. H δε επιλογή των έργων αλλά και η αξιοποίηση των διατιθέμενων πόρων έγινε με τον ποιο αξιοκρατικό, αδιάβλητο και ορθολογικό τρόπο.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα και ως το τέλος του χρόνου αναμένεται η ένταξη τεσσάρων (4) ακόμα επενδυτικών σχεδίων, καθώς και οι διαδικασίες για την δεύτερη (2η) προκήρυξη του Τοπικού Προγράμματος Leader.

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.