Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Τη Δευτέρα η ΓΕΑ οργανώνει ρεσιτάλ πιάνου με την Αμαλία Σαγώνα

Το Τμήμα Πνευματικών και Kαλλιτεχνικών Εκδηλώσεων της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις της περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2011, την προσεχή Δευτέρα 23 Μαΐου 2011 και ώρα 8:15, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου, διοργανώνει ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ με την Καθηγήτρια Αμαλία Σαγώνα.Οι φιλόμουσοι της περιοχής, αλλά και οι μαθητές τόσο του Μουσικού Σχολείου, όσο και των Ωδείων της πόλης μας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ακούσματα από έργα Shopin, Grieg και Liszt.
Η εμπειρία των ανθρώπων της ΓΕΑ στη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και η δεξιοτεχνία της κας Σαγώνα υπόσχονται μια εξαίσια μουσική βραδιά και εγγυώνται για την απόλυτη επιτυχία της.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΜΑΛΙΑΣ ΣΑΓΩΝΑ.

Γεννήθηκε στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας.
Από 6 ετών άρχισε τις μουσικές της σπουδές. Αριστούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ειδίκευση πιάνου, έχοντας πάρει ταυτόχρονα και το Δίπλωμα Πιάνου με βραβείο Α΄ από το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Συνέχισε τις ανώτερες σπουδές πιάνου στις Η.Π.Α. και με υποτροφία ολοκλήρωσε αριστούχος τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών της. Επίσης με υποτροφία συνέχισε τον διδακτορικό τίτλο σπουδών της με Καθηγητή τον περίφημο Αμερικανό πιανίστα Steven Claser.
Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια πιάνου με διεθνούς ακτινοβολίας καθηγητές και σολίστ και έχει δώσει αρκετές συναυλίες στην Ελλάδα, τη Γερμανία και τις Η.Π.Α.
Από το 2010 εργάζεται ως Καθηγήτρια στο Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, όπου διδάσκει πιάνο και συνοδεύει τη χορωδία «Αλθαία».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.