Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου, 2021

Τη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων ζητά η ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία:

Τη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων ζητά η ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία:

Τη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων ζητά η ομοσπονδία ατόμων με αναπηρία με την παρακάτω ανακοίνωση της:
: «Δέσμευση Πολιτείας σχετικά με την καταβολή προνοιακών επιδομάτων καθώς  μη  μείωσης  – κατάργησης αυτών»

 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Υφυπουργέ,

Κύριοι Πρόεδροι,

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία  Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων είναι μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία  (Ε.Σ.Α.με.Α). Πρόκειται για κοινωνικό και  μη κερδοσκοπικό δευτεροβάθμιο Φορέα , η  οποία έχει την ευθύνη στην Περιφέρειά της για τις Περιφερειακές ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς.

Το αναπηρικό κίνημα είχε εκφράσει  την θετική του στάση απέναντι στην διαδικασία απογραφής των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων του Υπουργείου  Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , η οποία ολοκληρώθηκε μέσω των ΚΕΠ την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 καθώς και στην Σύσταση Ενιαίου Μητρώου Δικαιούχων Παροχών.

Έχοντας ως δεδομένη την κοινή απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , την οποία εξέδωσε  στις 2/4/2012 με Αρ. Πρ: Π2α/ΓΠ. Οικ:35099 αλλά και την εγκύκλιο που απέστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες  τις 12/4/2012 με Αρ. Πρ:Π 3α /Φ32/Γ. Π.οικ:39523), οι οποίες αναφέρονται στην Δημιουργία Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Παροχών κοινωνικών και Προνοιακών επιδομάτων – Αλλαγή τρόπου πληρωμής οφείλουμε να αναφέρουμαι πως  έως και σήμερα δεν έχει προχωρήσει στην σύσταση αυτού. Επειδή το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου πρέπει να πληρωθούν τα  προνοιακά  επιδόματα ζητούμε αρχικά την δημόσια δέσμευσή σας πως θα καταβληθούν εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος  τα προνοιακά επιδόματα  και επιπλέον πως δεν θα υπάρξει ,ύστερα από τις Βουλευτικές εκλογές καμία μείωση ή κατάργηση αυτών.

Με την ελπίδα πως θα ανταποκριθείτε θετικά, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                                                           Η Γεν. Γραμματέας

Χαροκόπος Αντώνης                                                            Παναγοπούλου Βασιλική

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.