Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε το 1ο Lepanto Folk Festival

Xenia-743x400

Μια μεγάλη γιορτή στήθηκε στον κήπο του «Ξενία», εκεί όπου συμμετέχοντες, διοργανωτές, αλλά και επισκέπτες και κάτοικοι της Ναυπακτίας, χόρεψαν, τραγούδησαν και γλέντησαν με αφορμή τη λήξη μιας διοργάνωσης που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Επί τρεις ημέρες, η περιοχή κινήθηκε στους ρυθμούς του 1ου Lepanto Folk Festival και κατάφερε σε μία ομολογουμένως δύσκολη χρονική συγκυρία να ξεφύγει, έστω και για λίγο, από την κατήφεια, ενώ δόθηκε στην τοπική οικονομία και μια μικρή ανάσα, την οποία τόσο είχε ανάγκη. Ναύπακτος και Αντίρριο έγιναν το σημείο συνάντησης πολιτισμών, καθώς αποστολές από Παλαιστίνη, Ουαλία, Ελλάδα, Αγγλία και όχι μόνο μοιράστηκαν κοινές εμπειρίες. Διαφορετικές κουλτούρες έσμιξαν και κατάφεραν να πλημμυρίσουν με χρώματα και ήχους ένα μοναδικό τριήμερο.

Η τρίτη και τελευταία βραδιά του Φεστιβάλ, περιελάμβανε master classes, παρουσίαση τοπικών προϊόντων στους επισκέπτες και γεύμα. Όλοι έγιναν μια μεγάλη παρέα και ουσιαστικά ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, καθώς το Lepanto Folk Festival αναμένεται να γίνει θεσμός για τη Ναυπακτία. Όπως μάλιστα μετέφεραν οι διοργανωτές στο LepantoMag.gr, ευελπιστούν οι εκδηλώσεις την επόμενη χρονιά να λάβουν χώρα, όχι μόνο σε Ναύπακτο και Αντίρριο, αλλά και σε περισσότερες περιοχές της Ναυπακτίας.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν κυρίως στους διοργανωτές, την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Προβάλλω τη Ναυπακτία» και τον Χαράλαμπο Τσιάμη, του οποίου η συμβολή ήταν ιδιαιτέρως σημαντική στην προετοιμασία του όλου εγχειρήματος. Το Festival τελέστηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, με συνδιοργανωτή το Δήμο Ναυπακτίας.

xenia 2.jpg

xenia 1.jpg

www.lepantomag.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.