Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Τι απάντησε ο Καλογιάννης για την Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου

Τι απάντησε ο Καλογιάννης για την Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Νίκη Φούντα ζήτησε ενημέρωση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Σταύρο Καλογιάννη αναφορικά με τη δημοπράτηση τμήματος της Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου, καθώς και με την πορεία των οδικών έργων στους άξονες Άκτιο-Αμβρακία και την Ιονία Οδό, όπου σημειώνονται εκ νέου σημαντικές καθυστερήσεις.

Ως προς το τμήμα της Ε.Ο. Αγρίνιο – Καρπενήσι, το οποίο οφείλει πλέον να προχωρήσει, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας επισήμανε ότι οι όποιες ελλείψεις υπήρχαν στην μελέτη κατά την κατάθεση του φακέλου του έργου έχουν πλέον αρθεί και ότι το έργο είναι πλέον ώριμο να δημοπρατηθεί. Η εισήγηση για το θέμα ολοκληρώθηκε ζητώντας ενημέρωση αναφορικά με το λόγο της καθυστέρησης.  Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεν έδωσε σαφή απάντηση και περιορίστηκε να επισημάνει ότι στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας», στο οποίο έχει ενταχθεί το εν λόγω έργο, έχει γίνει υπερκάλυψη των κονδυλίων σε ποσοστό 125%. Καθώς με την παραπάνω απάντηση τεκμαίρεται η πιθανότητα μη δημοπράτησης του έργου, η κυρία Φούντα επέμεινε στην αναγκαιότητα υλοποίησης και ζήτησε περαιτέρω στοιχεία, χρονοδιαγράμματα και διευκρινίσεις για το σύνολο των έργων.

Για το θέμα υπήρξε, μετέπειτα, επικοινωνία  με τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Μοσχολιό και στη συνέχεια με τον  Αναπληρωτή Υπουργό κ. Καλογιάννη, οπότε και ορίστηκε νέα επίσημη ενημέρωση την Πέμπτη 20 Ιουνίου, με αντικείμενο την αναλυτική εξέταση του φακέλου του έργου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.