Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Τι είπε ο Βαρθολομαίος χθες σε Αγρινιώτες

Τι είπε ο Βαρθολομαίος χθες σε Αγρινιώτες

«Παρακολουθούμε την κρίση στην Ελλάδα με αγωνία, συμπάσχουμε προσευχόμεθα χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο. Ο Θεός να βοηθήσει και βέβαια σε όλους μας να γίνει μάθημα και να διορθωθούμε. Μάθαμε να ζούμε στην πολυτέλεια…Πρέπει να ξέρουμε, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, που φτάνει το πάπλωμα γιατί αλλιώς το τραβάμε και μένουν απ’ έξω τα πόδια». Τους ανωτέρω προβληματισμούς εξέφρασε χθες το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενώπιον Αγρινιωτών πολιτών κατά τη διάρκεια επίσημης συνάντησης που είχε μαζί τους στο Φανάρι.

Ειδικότερα, μέλη της συντακτικής ομάδας και φίλοι του εκκλησιαστικού περιοδικού «Ψαλτήρι» (εκδιδόταν στο Αγρίνιο) επισκέφθηκαν τον κ.κ. Βαρθολομαίο, προκειμένου να του επιδώσουν το αφιερωμένο στην Παναγιότητά του ομώνυμο ανθολόγιο. Κατόπιν του χαιρετισμού από την πλευρά του αρχισυντάκτη του περιοδικού και νομικού Χαράλαμπου Καραπάνου, ο Πατριάρχης εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για το Ψαλτήρι, το οποίο δυστυχώς η οικονομική κρίση ανάγκασε να κλείσει. Αξίζει να αναφερθεί, ότι του διαβάστηκε μέρος κριτικού δοκιμίου του Ανθολογίου όπως γράφτηκε από τον καθηγητή Χρήστο Τζούλη. Ο κ.κ. Βαρθολομαίος δεν παρέλειψε φυσικά να ρωτήσει πράγματα που αφορούν την πνευματική ζωή στο Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα όσα ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τη λειτουργία της Σχολής της Χάλκης: «Περιμένουμε άμεσα να ανοίξει η Χάλκη. Κάνουμε έναν τεράστιο αγώνα για την Ορθοδοξία και τη Ρωμιοσύνη. Με τη βοήθεια του Θεού αντέχουμε και προχωράμε, τιμώντας την παρακαταθήκη των προγόνων μας ως πρωτόθρονος εκκλησία.»

(Στη φωτο διακρίνονται από αριστερά προς δεξια: Ηλιόπουλος Βασίλης, Καραπάνος Χαράλαμπος, Ζαμπακόλας Λάμπρος, Μόκα Γεωργία, Μπιτχαβά Σοφία, Κόντος Βασίλειος, Καλφουντζου Ευφροσύνη, Ρώτας Δημήτριος, Μπιτχαβάς Γεωργιος, Υφαντούδα Αικατερίνη)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.