Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Τι σημαίνει Προοδευτικός και τι οχι;

grothia

Πολύς λόγος και δράση γίνεται για τις Προοδευτικές Παρατάξεις. Σε μια περίοδο μάλιστα που τυχαίνει να υπάρχουν διεργασίες στα κόμματα καλό είναι να αρχίσει ένας διάλογος για το τι σημαίνει “Προοδευτικός”.

Προοδευτικός ΔΕΝ ειναι:

-Αυτός που δηλώνει μνημονιακός ή αυτός που χαρακτηρίζει  ψεύτικο εκ των υστέρων το δίλημμα “Μνημόνιο ή Αντιμνημόνιο” και προσπαθεί να ξεχαστεί.

– Αυτός που μισεί μια άλλη κοινωνική ομάδα και ψάχνει απεγνωσμένα άτομα  μέσα σε αυτή για να βρει “κακώς κείμενα” και μετέπειτα να τη χαρακτηρίσει στο σύνολο της.

-Αυτός που θέλει απολύσεις και  φόρους που ξέρει ότι όσα εισπράττονται ή εξοικονομούνται πανε στα τοκοχρεωλύσια και δανειστές.

-Αυτός που  απασχολεί την κοινωνία με ψευτοζητήματα life style ιστορικής,πολιτικής και κοινωνικής (θολο) κουλτούρας ,  τσιρίγματα στη Βουλή και τα μεγενθύνει περισσότερο από την επέλαση της κρίσης και της φτώχειας.

-Αυτός που νοσταλγεί Χούντες  (άρα και τις εξορίες, κάθως και το μισθολογικό 3 και 60.)

Προοδευτικός ΕΙΝΑΙ:

-Αυτός που δεν ξεχνά ότι υπάρχει μνημόνιο και  νιώθει μίσος για τις ξένες δυνάμεις και τους αντιπροσώπους της που το έφεραν εδώ και δεν ξεχνά ότι είναι τοκογλύφοι και δεν έχουν καλές προθέσεις για το ελληνικό κράτος.

-Αυτός που εννοεί ως ιδιωτικό τομέα το σύνολο των εργαζομένων, ως ραχοκοκαλιά του όλες τις επιχειρήσεις και όχι 5 μονοπώλια και να το αποκρύβει.

-Αυτός που θέλει την ανάπτυξη όχι με κονδύλια ημερομηνίας λήξης για ανεργία αλλά με ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και ουσιαστική βελτίωση ανταγωνιστικότητας.

-Αυτός που θέλει  την Ελλάδα  αυτόνομο κράτος δικαίου με αμοιβαία συνέπεια προς και από τους πολίτες της,

-Αυτός που δεν θέλει  αφελή εξωτερική πολιτική προς Τούρκους ( Οθωμανούς Εντρογκαν) και Σκοπιανούς και  που θεωρεί ότι αιτία για το λαθρομεταναστευτικό είναι οι λαθρέμποροι και τα κυκλώματα τους που πλουτίζουν την ίδια στιγμή που συμπατριώτες μας λιμοκτονούν.

Άγριος

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.