Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Τι συντάξεις θα παίρνουν οι ασφαλισμένοι με το σχέδιο Κατρούγκαλου

asfalistiko-620x320

Αμετακίνητη στις βασικές της θέσεις -τόσο τις φορολογικές όσο και τις ασφαλιστικές- εμφανίστηκε η κυβέρνηση.

Από τις τοποθετήσεις του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου, Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα προέκυψε ότι:

1. Η κυβέρνηση εμμένει στη σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα των αγροτών. Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μόνο μεγαλύτερης περιόδου προσαρμογής. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται με προοδευτικά μεγαλύτερο συντελεστή έως και το 2019. Ο κ. Κατρούγκαλος δεν έκανε ρητή αναφορά ως προς το ποια μπορεί να είναι η νέα περίοδος μεταβατικότητας ενώ υποστήριξε ότι η όποια απόφαση θα ληφθεί συνολικά από την κυβέρνηση πάντοτε σε συνεννόηση με τους θεσμούς.

2. Θα προχωρήσουν, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, η σταδιακή αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών ώστε να φτάσει το 2017 στο 26%. Επίσης, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάργησης της επιδότησης του πετρελαίου κίνησης. Ο κ. Αλεξιάδης εξήγγειλε νέο προσδιορισμό της έννοιας τους αγροτικού εισοδήματος ώστε να κλείσουν τα παράθυρα της φοροδιαφυγής.

O υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος έδωσε στη δημοσιότητα πίνακα με τις νέες συντάξεις που θα παίρνουν οι ασφαλισμένοι σε σχέση με τον ισχύοντα νόμο 3863 Λοβέρδου – Κουτρουμάνη.

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία:

syntakseis_nomoskatrougalou_aftodioikisi

http://www.aftodioikisi.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. pol

    Μισθοί και συντάξεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους.
    Κατά τα άλλα θέλουν να πληρωθούν οι παρανοϊκοί φόροι.
    Για να τους πληρώσουν θα πρέπει να στήσουν κ@@λο σε γνωστή οδό της Πρωτεύουσας, αν προλάβουν και δεν μετοικήσουν στην άλλη ζωή από την ασιτία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.