Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Τμήμα Επειγόντων στο Αγρίνιο

Τμήμα Επειγόντων στο Αγρίνιο

 

Στο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας είναι εδώ και καιρό η δημιουργία περίπου 40 αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων που θα προστεθούν στις υπάρχουσες δομές Υγείας. Ο σχεδιασμός έγινε για όλη τη χώρα και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του agrinionews.gr τέτοιο τμήμα προβλέπεται και για το Αγρίνιο, μετά και από τις εισηγήσεις που είχε ο υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος.

Πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη καθώς πρόκειται για ανεξάρτητη και αυτόνομη δομή, με δικό της προσωπικό που θα είναι διαθέσιμη για όλο το νομό 24 ώρες το 24ωρο, κατά τα διεθνή πρότυπα πρόληψης των επειγόντων περιστατικών. Άλλωστε ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι διοικήσεις όλων των νοσοκομείων είναι ακριβώς η δυσκολία να αντιμετωπιστούν τα έκτακτα στους χώρους του υπόλοιπου σώματος ενός κρατικού νοσοκομείου.

Πρόκειται ασφαλώς για πολύ θετική εξέλιξη, με την υποσημείωση, βέβαια, ότι οι εποχές είναι δύσκολες και μένει να δούμε πόσο γρήγορα θα υλοποιηθεί, καθώς δεν είναι μόνο η υλικοτεχνική υποστήριξη που χρειάζεται αλλά και η στελέχωση με ειδικευμένο προσωπικό.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.