Τρίτη, Δεκέμβριος 10, 2019

Το Εργατικό κέντρο Ναυπακτίας παίρνει πρωτοβουλίες

Συνεργασία με το Επιμελητήριο για ελληνική αντίληψη στα ψώνια

Στις μέρες μας τα Εργατική Κέντρα δεν μπορεί να είναι μόνο για να πραγματοποιούν απεργίες και δεν μπορεί απλά να περιμένουν την απελευθέρωση της εργατικής τάξης. Υπάρχει και ο ρόλος την καθημερινότητα.
Με το σύνθημα «Eθνική ανάγκη:Καταναλώνουμε ότι παράγουμε» πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο εργατικό κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας,ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το εργατικό κέντρο και το επιμελητήριο Αιτωλ/νίας.Στην ημερίδα αυτή παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης κ.Κατσιφάρας,ο πρόεδρος του επημμεληρηρίου Π.Τσιχριτζής και οι δήμαρχοι Ναυπακτίας και Δωρίδας κ.κ Μπουλές και Καπετζώνης.
Εισηγητές στην ημερίδα ήταν ο κ Νικόλας Σκουλάς τ.υπουργός τουρισμού και αντιπρόεδρος του κινήματος πολιτών ”Καταναλώνουμε ότι παράγουμε”, η κ. Ιωάννα Καρανδινάκη μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ένωσης εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδας με θέμα ”Η δύναμη των καταναλωτών στη διαμόρφωση της αγοράς” και ο κ.Γεώργιος Καββαθάς αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και αντιπρόεδρος στο κίνημα πολιτών ”Καταναλώνουμε ότι παράγουμε” με θέμα ”Προτιμώ Ελληνικά. Όχι απλά ένα σύνθημα, αλλά στρατηγική επιλογή για την αναγέννηση της Ελληνικής παραγωγικής μηχανής και της οικονομίας”. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μ.Χάρος δήλωσε ότι θα πρέπει να προτιμήσουμε τα Ελληνικά προϊόντα για να υποστηρίξουμε τις δουλειές μας, τα προϊόντα μας, τη χώρα μας. Η πρωτοβουλία αυτή είναι αναγκαία και πρέπει να φτάσει παντού. Θα πρέπει να γίνει σύνθημα, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Τσιχριτζής σε δηλώσεις του στην κάμερα του nafpaktianews.gr μίλησε για την ανάγκη ο κόσμος να στραφεί προς πιο ποιοτικά και φθηνά προϊόντα.”Ζούμε σε ένα ευλογημένο τόπο είπε ο κ.Τσιχριτζής και τα Ελληνικά προϊόντα είναι ανώτερα από τα ίδια ανταγωνιστικά άλλων χωρών.
Παράλληλα πριν από λίγες μέρες το Ε.Κ.Ν & Δ πραγματοποίησε μια άλλη αξιοσημείωτη κίνηση, που θα έπρεπε να είναι κανόνας για τέτοιους φορείς. Ολοκλήρωσε με επιτυχία το 2ο κύκλο συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για οικογένειες άνεργων συμπολιτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα βγάζοντας και μια σχετική ανακοίνωση ευχαριστώντας για τη συμμετοχή επιχειρήσεων αλλά και ανώνυμων συμπολιτών,αναφέροντας: «Με τη βοήθεια εθελοντών συνδημοτών μας, τους οποίους ευχαριστούμε επίσης θερμά, οι οποίοι θα ομαδοποιήσουν τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης σε σακούλες, θα ξεκινήσει η διανομή στις οικογένειες άνεργων συνδημοτών μας.
Καλούμε τους άνεργους συνδημότες μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα να μας το γνωρίσουν, προσκομίζοντας στο Εργατικό Κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας, θεωρημένη κάρτα ανεργίας.
Το Ε.Κ.Ν.Δ. έχει συγκροτήσει επιτροπή η οποία θα δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων και θα προβεί σε αξιολόγηση αυτών σε περίπτωση μεγάλου πλήθους εκδήλωσης ενδιαφέροντος ώστε να συνταχθεί η κατάσταση των οικογενειών στις οποίες θα διατεθούν τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης.
Το Ε.Κ.Ν.Δ. θα συνεχίσει με πρωτοβουλίες τις προσπάθειες ανακούφισης των οικογενειών άνεργων συνδημοτών οι οποίοι δοκιμάζονται από τη φτώχεια που εξαπλώνεται εξαιτίας της ανάλγητης πολιτικής που εξυπηρετεί τους αριθμούς και όχι τους ανθρώπους»

(Με πληροφορίες-φωτό από το Nafpaktia.news)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.