Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

“Το ΚΕΠΑ δημιουργεί απίστευτη ταλαιπωρία”

“Το ΚΕΠΑ δημιουργεί απίστευτη ταλαιπωρία”

Περιφερειακή Ομοσπονδία
Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδος Αριθμ.

«Αποφυλάκιση» των σαράντα πέντε χιλιάδων ατόμων με αναπηρία και
των οικογενειών τους από τα ΚΕΠΑ του ΙΚΑ
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της αλλά και τον προβληματισμό της όσο αφορά στον σχεδιασμό οργάνωσης και λειτουργίας των Ενιαίων Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ..
Δυστυχώς ο τρόπος που έχει δομηθεί το ΚΕΠΑ δημιουργεί απίστευτη ταλαιπωρία και δυσβάστακτο οικονομικό κόστος για τα άτομα με αναπηρία και των οικογενειών τους των οποίων : α) το ποσοστό αναπηρίας τους πρέπει να επανεκτιμηθεί β) η αναπηρία ή χρόνια πάθηση εμφανίσθηκε πρόσφατα ή γ) οι υποθέσεις τους παραμένουν εκκρεμείς αφού δεν είχαν εξεταστεί από τις καταργούμενες Υγειονομικές Επιτροπές. Το πλήθος των υποβληθέντων αιτημάτων, ο μεγάλος αριθμός εκκρεμουσών περιπτώσεων που υπήρχαν ήδη στις επιτροπές των ασφαλιστικών Ταμείων και πριν την δημιουργία του ΚΕΠΑ, η έλλειψη ιατρών του ειδικού σώματος η ελλιπής κάλυψη των εξόδων μετακίνησής των ατόμων με αναπηρία εκτός έδρας λόγω της μη λειτουργίας των ΚΕΠΑ σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες , δημιουργούν δυσλειτουργίες και τραγικές καθυστερήσεις στην έκδοση γνωματεύσεων των Α/βάθμιων ή Β/βάθμιων Επιτρπών που φτάνουν και διάστημα αναμονής μέχρι και εννέα μήνες.
Ζητούμε άμεσα από την Πολιτεία την επίλυση των προβλημάτων και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του πολλά υποσχόμενου ενιαίου Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας ,η οποία πρέπει να αποτελεί θέμα προτεραιότητας για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες του. Επίσης ζητούμε από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση να στηρίξουν το αίτημα μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.