Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Το ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ. για την επίσκεψη των ευρωπαίων σοσιαλιστών

Το ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ. για την επίσκεψη των ευρωπαίων σοσιαλιστών

Επίσκεψη ευρωπαίων σοσιαλιστών στη Δυτική Ελλάδα

Την Τριχωνίδα θα επισκεφθούν Ευρωσοσιαλιστές στις 3 Ιουνίου, προκειμένου να συζητήσουν για τον πράσινο τουρισμό.
Καλό ακούγεται, αλλά στη συνέχεια μπερδεύει, γιατί οι εν λόγω πολιτικοί θα συζητήσουν σε καφετέρια της Δογρή ένα τόσο σοβαρό θέμα;
Στην Τριχωνίδα με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα από ένα από τα αυστηρότερα προγράμματα για το περιβάλλον, το life φύση, έχει δημιουργηθεί το Κέντρο Περιβάλλοντος Τριχωνίδας (ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ), το οποίο αποτελεί σταθμό για τα περιβαλλοντικά δεδομένα της Αιτωλοακαρνανίας, στηρίζει την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού με πράξεις και όχι με λόγια, συμβάλει στην πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του κοινού και των επισκεπτών για τις οικολογικές αξίες της μεγαλύτερης λίμνης της Ελλάδας με πόσιμο νερό.
Το ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, στην πρώτη ουσιαστικά διαμορφωμένη κάθετη πρόσβαση προς τη λίμνη, στη θέση Αμπάρια Παναιτωλίου.

Αν και το Κέντρο είναι γνωστό από τις τοπικές αρχές και το Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, απορούμε γιατί η παρουσία του αγνοείται συστηματικά από τους ιθύνοντες.
Μας γεννιέται δε η εξής απορία, πως είναι δυνατόν μια τέτοια συζήτηση να γίνει μέσα σε καφετέρια και σε μια περιοχή όπου έχει παντελώς παρεξηγηθεί η έννοια της πράσινης ανάπτυξης!

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ (ΚΕ.ΠΕ.ΤΡΙ.)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.