Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Το Μεσολόγγι στο δρόμο της στείρας αρνησης για το Εφετείο

Το Μεσολόγγι στο δρόμο της στείρας αρνησης για το Εφετείο

Ο πρώτος κύκλος των αντιδράσεων της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο (αναμένεται σήμερα ή τη Δευτέρα το ΦΕΚ καθώς υπεγράφη το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα από τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια) ολοκληρώνεται αύριο κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Οι φορείς και ο δικηγορικός σύλλογος (έχει συσταθεί και επιτροπή αγώνα) επέλεξαν τις τελευταίες ημέρες ξανά το δρόμο της στείρας άρνησης και της αντιπαράθεσης για ένα ζήτημα που μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία. Η διεκδικητικότητα και η αγωνιστική διάθεση για την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου τους είναι όχι μόνο θεμιτή άλλα και επιβεβλημένη. Δεν είναι όμως θεμιτό να τροφοδοτείται μια ενδονομαρχιακή αντιπαράθεση (που τόσο στοίχησε στην Αιτωλοακαρνανία) , να ακούγονται διχαστικές κορόνες (με αναφορές σε «αγρινιώτες πολιτικούς») και να διακινείται ευρέως η άποψη πως «δεν χρειάζεται Εφετείο στην Αιτωλοακαρνανία» (υπέρ αυτής αρθρογράφησε ακόμη και υποψήφιος βουλευτής του νομού!).
Αύριο Παρασκευή πάντως κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου οι Αρχές του Μεσολογγίου και οι δικηγόροι του ως ένδειξη διαμαρτυρίας δεν θα παραστούν στη δοξολογία και θα σταθούν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και του εκπροσώπου της Κυβέρνησης, υφυπουργού Περιβάλλοντος, Θάνου Μωραΐτη. Θα επιδώσουν και το ψήφισμα διαμαρτυρίας.
Σημειωτέον ότι (όπως αναφέρει η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΕΙΑ) στο πλαίσιο αναζήτησης υποστηρικτών του αιτήματος του Μεσολογγίου για άμεση ανάκληση της απόφασης ίδρυσης Εφετείου στο Αγρίνιο επαφές έγιναν και από την άλλη πλευρά της Περιφέρειας με τους εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας, καθώς και τον δήμαρχο της πόλης κ. Δημαρά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.