Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Το νέο “αντιμνημόνιο” και η γραβάτα του κ. Βίτσα

βίτσας

Ο συμπατριώτης μας αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Βίτσας, συνελήφθη από ελληνικό site να είναι στην Αμερική, στην Ουάσιγκτον, σε έκθεση αμυντικών κι εξοπλιστικών συστημάτων (AUSA 2015). Τα λαγωνικά της δημοσιογραφίας διαπίστωσαν ότι αυτή η συνάντηση έγινε παρέα με διάφορα… γεράκια αμερικανικά καθώς και ότι ο κ. Βίτσας λέει φορούσε γραβάτα! Φοβερό!

Εδώ γίνεται της κακομοίρας και η αντιμνημονιακή δημοσιογραφία επιστρέφει. Πάλι οι Αυτιάδες και οι άλλοι γκουρού του λαϊκισμού κλαίνε για τις συντάξεις, αλλά τώρα προστέθηκαν κι όσοι έδιναν αγώνα καλοκαιριάτικα να μην μείνουμε μόνοι με τον Βαρούφ, τη Ραχήλ και τον Λαφαζάνη, μπροστά στη μηχανή που κόβει πληθωριστικά λεφτά.

Να καταλάβετε, το εμβριθές άρθρο είναι από το Πρώτο Θέμα το οποίο ξαφνικά βρίσκει τα μέτρα που παίρνονται βάρβαρα και αντιλαϊκά. Τι να διαβάζεις μανιφέστο του ΠΑΜΕ, τι να διαβάζεις Θέμο, ένα και το αυτό.

Ο κ. Βίτσας προφανώς δεν έπρεπε να βρεθεί με…γεράκια ,όπως ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αμερική κι ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου! Έπρεπε αντί για γεράκια να συναντήσει τσόνια ή δεκαοχτούρες! Και δεν έπρεπε να πάει με γραβάτα αλλά με πέδιλο διχαλωτό, σαν τις σαγιονάρες “μπούφαλο-μπιλ” που είχαμε παλιά σε στρατό και οικοδομή.

Ναι, ξέρουμε, τα ΜΜΕ θέλουν να καταδείξουν την ασυνέπεια του παρελθόντος των κρατούντων, τις μανίες τους όπως εκείνη του Τσίπρα να το παίζει “αντίσταση” μη φορώντας γραβάτα αλλά φορώντας ακριβό σακάκι με μαντιλάκι στο πέτο. Θέλουν να καταδείξουν την μετάλλαξη από το “φονιάδες των λαών” στο συστημικό κόμμα του σήμερα…

Αμ, δε. Δεν θέλουν να καταδείξουν τίποτε από όλα αυτά. Απλά επαναφέρουν το αντιμνημονιακό αφήγημα, ξεχνώντας ότι τα έδωσαν όλα για να μείνουμε στην Ε.Ε., επειδή τώρα ήρθε ο λογαριασμός. Κάτι σαν τη ΝΔ, το Ποτάμι , το ΠΑΣΟΚ που θυμήθηκαν τώρα ότι τα μέτρα είναι βαριά και δεν θα τα ψηφίσουν, ενώ δυο μήνες πριν έπεφταν στα πατώματα για το ευρώ.

Δεν θα τελειώσει ποτέ η υποκρισία στη  χώρα του Γιώργου Παπαδάκη και του Ρωμανιά. Οι εργαζόμενοι σε μια από τις μεγάλες τράπεζες διαλύουν το ταμείο τους αποκαλύπτοντας οι ίδιοι ότι οι παλιότεροι από τον κλάδο τους υποθήκευσαν το μέλλον τους με πελώριες συντάξεις από ανύπαρκτες εισφορές. Αλλά όχι. Τα ΜΜΕ των ολιγαρχών άρχισαν πάλι το τροπάριο.

Ένας Θεός ξέρει πόσο τραγικά τα σχεδιάζουν στην κυβέρνηση, άνθρωποι άσχετοι από τις σύγχρονες επιταγές της οικονομίας. Αλλά να φωνάζουν τα ΜΜΕ των φαρμακοβιομηχάνων γιατί είχαν πιστέψει ότι η δαπάνη για πάρτη τους θα αυξηθεί, ενώ τώρα βλέπουν  ότι θα μειωθεί κι άλλο, ε, όχι, αυτό πάει πολύ…

 

Γ.Συμψηρής

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.