Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Το νοσοκομείο Αγρινίου σώζει ζωές…

Το νοσοκομείο Αγρινίου σώζει ζωές…

 

Ο πρωτοφανής αριθμός περιστατικών που έχουν πάει στο νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες είτε από νεκρούς συμπολίτες μας από παθολογικά αίτια, είτε από ατυχήματα, είτε, ακόμα και από μια νέα απόπειρα αυτοκτονίας δεν έχουν απλά δημιουργήσει ένα μεγάλο φόρτο εργασίας. Έχουν δημιουργήσει και την ανάγκη να τονίσουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τέτοιες δομές στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

 

Μια άγνωστη ιστορία

Για να μην γράφουμε λοιπόν μόνο όταν γίνεται κάτι στραβά ή όταν μυριζόμαστε σκάνδαλα, με αφορμή τη μάχη που δίνει για τη ζωή του ο 39χρονος μοτοσικλετιστής που ενεπλάκη χτες σε τραγικό ατύχημα κοντά στο εργοστάσιο Κατσίκη, καλό είναι να μεταφέρουμε την κατάληξη που έχει η περίπτωση του άλλου σοβαρά τραυματία μοτοσικλετιστή πριν λίγο διάστημα στο κέντρο του Αγρινίου. Όπως είχε πληροφορήσει πριν από μέρες λοιπόν το agrinionews.gr ο νεαρός πήγε καλύτερα και πλέον έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ τρώει και επικοινωνεί κανονικά με το περιβάλλον έχοντας ήδη ξεκινήσει ασκήσεις για να επανέλθει σε λειτουργική κινητική κατάσταση. Αυτό που όμως δεν ξέρει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας είναι πως, ύμφωνα με πληροφορίες μας,  σημερινή του κατάσταση οφείλεται στην πρωτοβουλία χειρούργου του νοσοκομείου που την κρίσιμη ώρα πήρε την ευθύνη και δεν παρέπεμψε το περιστατικό για διακομιδή στην Πάτρα! Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε το εκτεταμένο αιμάτωμα στο κεφάλι του παθόντα και ενώ η συνήθης πρακτική είναι τέτοια περιστατικά να φεύγουν για το Πανεπιστημιακό της Πάτρας χειρούργος από το νοσοκομείο πήρε την  ευθύνη και την πρωτοβουλία και έκανε άμεσα επέμβαση για να περιορίσει την εξάπλωση του αιματώματος! Οι συγγενείς, δε, του μοτοσικλετιστή έχουν να το λένε πως, χωρίς αυτή την πρωτοβουλία, ο άνθρωπός τους δεν θα ζούσε σήμερα καθώς κάθε δευτερόλεπτο που θα χανόταν θα μετρούσε ενάντια στην επιβίωσή του.

Παράλληλα, μόλις χτες μια 30χρονη Ρομά πήγε στο νοσοκομείο έχοντας πάρει 7 καρτέλες με υπνωτικά και σήμερα έχει διαφύγει τον κίνδυνο… Στο νοσοκομείο λοιπόν δεν κάθονται και αντιμετωπίζουν γιατροί και νοσηλευτές δεκάδες θέματα κάθε μέρα. Ούτε βελτιώθηκαν μόνο οι οικονομικοί δείκτες, κάτι που πρέπει να πιστωθεί και στην απελθούσα διοίκηση αλλά και στην εποπτεία της 6ης ΥΠΕ. Μάλιστα αν κάποιοι δεν ήταν τόσο στενόμυαλοι τα προηγούμενα χρόνια και δεν έφτιαχναν δυο νοσοκομεία στο νομό ανάμεσα στα Πανεπιστημιακά Πάτρας και Ιωαννίνων, αλλά έφτιαχναν δυο μονάδες Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης αστικού τύπου σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι πιθανότατα τώρα να είχαμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες για τον πολύπαθο νομό μας με προηγμένες κλινικές και χειρουργεία. Ας είναι, τουλάχιστον τα νοσοκομεία λειτουργούν σαν ένα και επίκειται και η μεταφορά στο υπερσύγχρονο νέο κτήριο που θα αλλάξει τον ρου της περίθαλψης στην περιοχή.

 

Γ.Σ.

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.