Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Το τηλεφώνημα Κουρουπλή σε Τσίπρα

Το τηλεφώνημα Κουρουπλή σε Τσίπρα

to-tilefwnima-kouroupli-se-tsipra.w_lΗ στελέχωση του κρατικού μηχανισμού προκαλεί γκρίνιες στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το τηλεφώνημα Κουρουπλή στον Τσίπρα και το παρασκήνιο με τον ΕΟΠΥΥ.
Ένα ακόμη τηλεφώνημα δέχθηκε ο Πρωθυπουργός, όχι αυτό από τη Μέρκελ, αλλά από τον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουπλή, ο οποίος του παραπονέθηκε ότι δεν τον… αφήνουν να διορίσει δικούς τους ανθρώπους εκεί που θέλει.
Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, όταν ο κ. Τσίπρας ρώτησε τον υπουργό υγείας να το δώσει διευθύνσεις και ονόματα, εκείνος απάντησε ότι θα του τα πει κατ’ ιδίαν και γι αυτό ζήτησε ραντεβού μαζί του.
Ωστόσο ο κ. Κουρουπλής, είναι χολωμένος από τις αντιδράσεις στην πρότασή του για τον καθηγητή Μιχ. Χλέτσο, προκειμένου να τεθεί επικεφαλής του ΕΟΠΥΥ, αντιδράσεις που προήλθαν από τη συνδικαλιστές γιατρούς του ΣΥΡΙΖΑ και οδήγησαν στην αποχώρηση του κ. Χλέτσου.
Έτερο παράδειγμα δυσλειτουργιών στο κυβερνητικό σχήμα η τοποθέτηση των γενικών γραμματέων στα υπουργεία. Στο υπουργείο Ενέργειας για παράδειγμα έχει αποφασισθεί να τοποθετηθεί γενικός γραμματέας ο Μιχ. Τσαλίδης από τους ΑΝΕΛ.
Ωστόσο ο υπουργός Π. Λαφαζάνης δεν έδινε το τελικό Ο.Κ, παίιζοντας προφανώς καθυστέρηση, γεγονός που ενεργοποίησε τον υπουργό Επικρατείας και αρμόδιο για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επισκέφτηκε τον Π. Λαφαζάνη.

Thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.