Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Το υπουργείο Εσωτερικών μηνύει τους Δημάρχους Αγρινίου και Aκτίου- Βόνιτσας!

για την άρνηση αποδοχής των απορριμμάτων των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας στους ΧΥΤΑ διαχείρισής τους

υπουργειο

Σημαντική και ως ενός σημείου αναμενόμενη εξέλιξη υπήρξε σχετικά με το ζήτημα της μεταφοράς απορριμμάτων δήμων της Ηλείας σε ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας. Το υπουργείο Εσωτερικών ακολουθεί τη νομική οδό για να επιβάλλει την απόφαση τους μετά την επίμονη άρνηση των δήμων Αγρινίου και Ακτίου- Βόνιτσας να δεχθούν σκουπίδια στους ΧΥΤΑ Στράτου και Παλαίρου αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, ενώπιον της  Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου,  Ευτέρπης Γκουτζαμάνη, σήμερα, 2-2-2016, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ευάγγελος Καπετάνιος, κατέθεσε υπερεπείγουσα μηνυτήρια αναφορά, στρεφομένη κατά των Δημάρχων Αγρινίου, Γεωργίου Παπαναστασίου και Βόνιτσας – Ακτίου, Γεωργίου Θεόδωρου Αποστολάκη,καθώς και κατά των Προέδρων των αντιστοίχων φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων – Φο.Σ.Δ.Α. των Χ.Υ.Τ.Α. Στράτου (Αγρινίου), Παναγιώτη Στούπακαι Χ.Υ.Τ.Α. Κακοπετριάς (Βόνιτσας), Γεωργίου Κατσαμπίρη.
Η μηνυτήρια αναφορά κατετέθη διότι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, οι προαναφερθέντες, μολονότι υπάλληλοι και τελούντες σε ιεραρχική εξάρτηση προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, δεν εφάρμοσαν σχετικές αποφάσεις του Γενικού Γραμματέα της άνω Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Ειδικότερα, δεν αποδέχονται, όπως εντέλλονται με τις άνω, σχετικές αποφάσεις του, αστικά στερεά απόβλητα, των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς και των διαμερισμάτων των άνω Δήμων, στους άνω Χ.Υ.Τ.α. διαχείρισής τους, όπως ο κ. Γενικός Γραμματέας τους είχε καλέσει να πράξουν, με επιστολή του και για χρονικό διάστημα, μόνον τριών μηνών, δηλαδή έως ότου αποπερατωθούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες και λειτουργήσει ο νέος Χ.Υ.Τ.Α. του Δήμου Αμαλιάδας.
Ο κ. Γενικός, εξερχόμενος του μεγάρου του Αρείου Πάγου, έκανε δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. λέγοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: “Η Δημοκρατία έχει κανόνες και όποιος νομίζει πως μπορεί να εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή μικρών παιδιών και να αντιστρατεύεται την δημοκρατική νομιμότητα, σύντομα θα αντιληφθεί, πως θα υφίσταται άμεσα, τις δυσμενείς για τον ίδιο, νόμιμες συνέπειες των πράξεών του”.

Θέματα που ενδιαφέρουν

11 Σχόλια

 1. Απολ

  Αγρινιώτες πλήρης αποκλεισμός του ΧΥΤΑ εδώ και τώρα. Το υπουργείο Εσωτερικών να μυνήσει τον Δήμαρχο πυργου που δεν εφτιξε ΧΥΤΑ και θ’ελει να φορτώσει τα σκουπίδια του σε άλλους. Ασφαλώς και η δημοκρατία έχει κανόνες

 2. Αλέξης αλεξιου

  Όλοι οι δημότες κοντά στον δήμαρχο!!!

 3. Κώστας Παπασπύρου

  Άρχισαν τα όργανα-Θα πληρώσουν το μάρμαρο οι Αγρινιώτες κι οι Βονιτσάνοι για τις λαμογιές που έκαναν οι Ηλείοι Πυργιώτες με τα δικά τους ΧΥΤΑ που δεν εφτιάξαν για να φάνε τα λεφτά,απλά ΝΤΡΟΠΗ!
  Φαζίσουσες νοοτροπίες που θυμίζουν εποχές αλήστου μνήμης,χωρίς να δείχνουν ίχνος τσίπας εφευρίσκουν εχθρούς για να μην τιμωρίσουν τους πραγματικούς παρανομούντες επειδή τυγχάνει να είχανε διατελέσει πρώην Δήμαρχοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Ηλεία άρα και φιλαράκια του αείμνηστου Πάνου Κουρουμπλή.
  Ξιπασμένοι απ’την πραγματικότητα επιβάλλουν τον ακραίο τους νεοφιλελέυθερο Θατσερισμό-που οι ίδιοι καταγγέλουν στο πρόσωπο του Μητσοτάκη-εν προκειμένω για να κρατηθούν στην εξουσία.

 4. ΠΑΝΕ-6

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

 5. jimy

  Οι Αιτωλοακαρνάνες Βουλευτές τι λένε για το κατάντημα αυτό του συμπατριώτη μας;

 6. antikeimenikos

  Γιατί δεν αντικαθιστά ο Τσίπρας τον δήμαρχο Αγρινίου με έναν συγγενή του ή με κάποιο ταξικό αδέρφι από οικογένεια με αριστερή παράδοση;

  Τσίπρα άλλαξέ τα όλα!! Μην αφήσεις τίποτα όρθιο!! Βάλε παντού γκόμενους, συγγενείς και φίλους με φασιστερό προφίλ!! Ο ψεκασμένος λαός του Αγρινίου είναι μαζί σου!!

 7. tsaf

  Βρε το παλικάρι και ο Καπετάνιος του ”Αποφασίζομεν και διατάσομεν”. Ούτε κιλό σκουπίδι στην Αιτωλοακαρνανία. Δήμαρχοι να υποβάλετε αντίστοιχη μυνητύρια αναφορά στον Αρειο Παγο για να καταλογιστούν οι ευθύνες στους ιθύνοντες της Ηλείας που θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες τους.

 8. tsaf

  Εόπαμε ο νόμιμος τιμωρείται, ο παράνομος επιβραβέβεται.

  Κουρουμπλής – Καπετάνιος

 9. tsaf

  Υπερεπείγουσα μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων τού ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α., Ευάγγελος Καπετάνιος, κατά των Δημάρχων Αγρινίου Γεωργίου Παπαναστασίου και Βόνιτσας – Ακτίου Θεόδωρου Αποστολάκη, γιατί αρνήθηκαν να αποδεχθούν αστικά στερεά απόβλητατων Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας για διάστημα τριών μηνών, έως ότου αποπερατωθούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες και λειτουργήσει ο νέος Χ.Υ.Τ.Α. του Δήμου Αμαλιάδας.
  SXOLIO: Καλά από τότε που βγήκε το εντέλεσθαι έχουν περάσει ήδη τρείς μήνες. Ακόμη δεν τελειωσε ο ΧΥΤΑ Αμαλιάδας για να μην υποχρεώνεστε σε άλλους βρε αδερφέ.

 10. beo

  Δήμαρχε μπράβο, θα έχεις την πλήρη υποστηριξή μας και μην κιοτέψεις από τέτοιες ενέργειες. Είμαστε μαζί σου. Μπράβο και στον Δήμαρχο Βόνιτσας και το Δημοτικό του Συμβούλιο.

 11. pol

  Ο νόμος είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Οι μικρές μύγες πιάνονται, ενώ οι μεγάλες σχίζουν το δίχτυ και φεύγουν.
  Όσο πιο διεφθαρμένο είναι το κράτος, τόσο περισσότερο νόμοι υπάρχουν.
  Οι νόμοι είναι όπως οι παροιμίες. Πάντα βρίσκουμε έναν που να δικαιολογεί την παράβαση ενός άλλου.
  k.Δήμαρχοι μπράβο, θα έχετε την πλήρη υποστήριξή μας και μην κιοτέψετε από τέτοιες ενέργειες. Είμαστε μαζί σας.
  Κανείς δεν θα ανέβει στην πλάτη σου αν πρώτα εσύ δεν “σκύψεις”,λέει μια παλιά παροιμία. «ανήρ γαρ άνδρα, και πόλεις σώζει πόλην»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.