Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Το KIΔΗΣΟ λέει ” ΝΑΙ στην Ευρώπη” και καλεί στη συγκέντρωση του Αγρινίου

unnamedΣυνεδρίασε την Τρίτη 30 Ιουνίου με διευρυμένη σύνθεση η προσωρινή Συντονιστική Γραμματεία Αγρινίου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε σύντομη αναφορά στην θέση του Κινήματος μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος, ενώ συζητήθηκαν και οι δράσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες.
Η Συντονιστική Γραμματεία, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
Η κυβέρνηση καλεί τον ελληνικό λαό σε ψηφοφορία για ένα αποσυρθέν κείμενο συμφωνίας μιας διαπραγμάτευσης που δεν είχε ποτέ το θάρρος να ολοκληρώσει.
Αύτη η χρήση του δημοψηφίσματος για λόγους πολιτικού τακτικισμού είναι ανεύθυνη και υπονομεύει της έννοια της άμεσης δημοκρατίας, που γνήσια μπορεί να εκφράσει ένα δημοψήφισμα.
Παρόλα αυτά οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει σύντομα να ψηφίσουν με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ σε ένα υποθετικό πρόγραμμα προσαρμογής, τη στιγμή που δεν υπάρχει συμφωνία. Η κυβέρνηση με την ανευθυνότητα της μεταβιβάζει τις βαριές ευθύνες της στον λαό και την καλούμε, έστω και τώρα να επανεκτιμήσει την σοβαρότητα της κατάστασης, να αλλάξει πολιτικά στάση και να ζητήσει άμεσα επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα είναι εφικτή και βιώσιμη.
Καλούμε ακόμη τους εταίρους μας να ανταποκριθούν στην κρισιμότητα των στιγμών για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Σήμερα η Ελλάδα βιώνει ένα συνεχιζόμενο δράμα.
Εμείς, ως Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αγωνιζόμαστε να αλλάξουμε τους σημερινούς συσχετισμούς μέσα στην Ε.Ε. της συντήρησης αλλά και σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογούμε μια λιποταξία. Μια φυγή που πιθανά θα μας βάλει στον δρόμο χωρίς επιστροφή.
Πιστεύουμε ως Κίνημα στους συνεχείς και επίμονους αγώνες για προοδευτικές αλλαγές και βαθιές μεταρρυθμίσεις μέσα στην Ευρωζώνη και στην Ελλάδα.
Η έξοδος ισοδυναμεί με δειλία και λιποταξία.
Ο Ελληνικός λαός πρέπει να ψηφίσει ΝΑΙ στη συνέχιση της συμμετοχής μας στο ευρώ και να διατρανώσει ένα ΟΧΙ στην ανεύθυνη και επικίνδυνη πρόταση της συγκυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της.
Αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον.
Τέλος, καλούμε τους πολίτες, τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος που αντιτίθενται στην απουσία μας από την Ευρώπη και στην απομόνωση, που λένε όχι στην “επαναστατική γυμναστική” που κάποιοι κάνουν στις πλάτες του Ελληνικού λαού, να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση για το ΝΑΙ στην Ευρώπη, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 2 Ιουλίου, στις 20:30 στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Γιωργος Κ.

    Ντροπή συμπολίτες… μην συγχρωτίζεστε με τον ΓΑΠ, δίνοντάς του πιστοποιητικά, ο ρόλος του έχει αποκαλυφθεί, θα έπρεπε να μας αδειάσει τη γωνιά να κάνει διαλέξεις στα πανεπιστήμια – θαυμάστε καθηγητή – για να διαμορφώσουμε πλήρη άποψη και για τη κατάντια των πανεπιστημίων…

  2. Λ.Κ.

    ΘΡΑΣΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.