Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Τραπεζιώτης: “Εμπαιγμός των πολιτών το πρόγραμμα Μοσχολιού”

Τραπεζιώτης: “Εμπαιγμός των πολιτών το πρόγραμμα Μοσχολιού”

trapeziotisΑπάντηση Δ. Τραπεζιώτη στα περί αντιγραφής, με ανακοίνωση του συνδυασμού του η οποία αναφέρει:

 Ο κ. Μοσχολιός χαρακτηρίζει τον κ. Τραπεζιώτη «ικανό αντιγραφέα», να του επισημάνουμε , λοιπόν, ότι είναι λογικό να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο ο άνθρωπος που δεν έχει μάθει να διαβουλεύεται με τους πολίτες για οποιαδήποτε απόφασή του και που θεωρεί τον εαυτό του ως φωτεινό παντογνώστη που κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Ας σπεύσει , λοιπόν, να κατοχυρώσει και πνευματικά δικαιώματα, ώστε να δικαιούται δια να ομιλεί… Ο «επί γης θεός»  Μοσχολιός προτείνει για παράδειγμα την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού και τη δημιουργία ΒΙΟΠΑ , λες και ανακάλυψε την πυρίτιδα. Οι υπόλοιποι τι θα έπρεπε να κάνουν λοιπόν, να προτείνουν να μην ολοκληρωθεί η Ιονία Οδός; Τα αυτονόητα, δηλαδή, την σύγκλιση προτάσεων και απόψεων , ώστε να δουλέψουμε όλοι, από το μετερίζι που θα μας τοποθετήσει ο λαός, για ένα καλύτερο Αγρίνιο, ο κ. Μοσχολιός τα θεωρεί αντιγραφή. Προφανώς, επειδή δεν έχει να απαντήσει τίποτα για το γεγονός ότι ελέγχεται από τις Δικαστικές Αρχές για τα πεπραγμένα του στο Δήμο Αγρινίου.

Ας μας αποδείξει, λοιπόν, ότι αυτός είναι το «καλό μάρμαρο» , ας απαντήσει, δηλαδή στο δια ταύτα της δικαστικής του εμπλοκής , γιατί η παράταξή μας δεν είναι η « κακιά σκουριά» , αφού για ό,τι τον καταγγείλαμε έχουμε αδιάσειστα στοιχεία.

Αφού λοιπόν, ο κ. Μοσχολιός επιθυμεί αντιπαράθεση προγραμμάτων , θα πρέπει να θυμηθεί ότι οι προτάσεις του κρίνονται και με βάση τα πεπραγμένα του.

Ο κ. Μοσχολιός  στο πρόγραμμά του αναμασά τις ήττες του και τις σερβίρει ως διεκδικήσεις την πόλης. Μόνο που οι ήττες του είναι ήττες της πόλης και αυτό βέβαια μας λυπεί όλους. Ο απερχόμενος δήμαρχος μιλά στο πρόγραμμά του για την απομόνωση της πόλης από τα δίκτυα βασικών υποδομών και λέει πως έχει προτεραιότητα την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Μάλλον ο κ. Μοσχολιός δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι δήμαρχος και αντιδήμαρχος 12 χρόνια τώρα. Ο κ. Μοσχολιός έπρεπε τουλάχιστον να είχε διεκδικήσει από την πολιτεία  τις μελέτες για την σύνδεση της πόλης με το αυτοκινητόδρομο, έτσι ώστε τώρα η πόλη να διεκδικούσε την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ. Η αδράνεια του κ. Μοσχολιού είναι μνημειώδης.

Το ίδιο ισχύει για την αναφορά του προγράμματός του στο Πανεπιστήμιο. Είναι απύθμενο θράσος να μιλά για υποδομές και νέα τμήματα ο άνθρωπος που έχασε την αυτονομία του πανεπιστημίου. Ο άνθρωπος που εναπόθεσε στις «πινέζες» του Μωραΐτη το πρόβλημα των υποδομών του πανεπιστημίου και κυρίως τη δημιουργία μια φοιτητικής εστίας, που ήταν η στοιχειώδης υποχρέωση μιας πόλης που θέλει να έχει πανεπιστήμιο.

Επίσης, ο απερχόμενος δήμαρχος για τρίτη φορά, αν δεν έχουμε χάσει το μέτρημα, υπόσχεται να μετατρέψει τις καπναποθήκες Παπαστράτου σε δημαρχείο. Έλεος! Παρεμπιπτόντως, ας μας πει πόσα δίνει ο δήμος Αγρινίου για μισθωμένα κτίρια την ώρα που κτίρια δικά του, όπως το κτίριο του ΕΟΚ, απαξιώνονται.

Το πρόβλημα με τον κ. Μοσχολιό είναι ότι συνεπικουρούμενος από μικρός μέρος του μηντιακού συστήματος της πόλης νομίζει ότι μπορεί να εμπαίζει τους πολίτες. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι μιλά για εφαρμογή διαδικασιών διαβούλευσης και συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων. Ευτυχώς είναι πρόσφατη στη μνήμη όλων η διαβούλευση παρουσία των ΜΑΤ του κ. Μοσχολιού με τους πολίτες για το πάρκο. Επί τη ευκαιρία, ακόμη περιμένουμε την απάντησή του στην καταγγελία μας, που έθαψαν τα αγαπημένα του ΜΜΕ, για τις αυξήσεις μέχρι και 120% στα τέλη του Δήμου Αγρινίου στους πρώην δήμους. Μήπως είπαμε ψέματα κύριε Μοσχολιέ ή μήπως νομίζετε ότι η προπαγάνδα σας θα περνά πάντα χωρίς αντίλογο;

Ο απερχόμενος δήμαρχος υπόσχεται ενίσχυση των δομών και υπηρεσιών μέριμνας για την Τρίτη ηλικία. Ας εξηγήσει τότε γιατί έκλεισε τα δυο από τα τρία ΚΑΠΗ που του παρέδωσε στον πρώην δήμο Θεστιέων ο επικεφαλής μας Δ. Τραπεζιώτης.  Υπόσχεται ,ακόμη, περαιτέρω αναβάθμιση των υποδομών στο ΔΑΚ Αγρινίου. Δικαιωματικά την υπόσχεται, αφού επί των ημερών η στέγη του κλειστού γυμναστηρίου είχε σοβαρά προβλήματα. Να μην παραλείψουμε φυσικά να αναφέρουμε ότι στον τομέα του αθλητισμού ο απερχόμενος Δήμαρχος θα διεκδικήσει και την ολοκλήρωση του κλειστού της  Αερογέφυρας. Ίσως τα εγγόνια μας να προλάβουν να αθληθούν εκεί…

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε άλλα πολλά, όπως τα αντισταθμιστικά από τη ΔΕΗ που ακόμη χάρις τον κ. Μοσχολιό έχουμε να λαβαίνουμε… ή τον ποδηλατόδρομο που θα συναντά το δρόμο ταχείας κυκλοφορίας Αγρίνιο- Καρπενήσι.

Θα κλείσουμε με δυο αναφορές. Το Στρατηγικό Σχέδιο Μάρκετινγκ και η ταυτότητα «branding πόλης» θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα. Αλλά για ποια ταυτότητα της πόλης μιλά ο κ. Μοσχολιός όταν ο ίδιος δεν αξιοποίησε τα συγκριτικά της πλεονεκτήματά της,  το φυσικό και πολιτιστικό της απόθεμα; Όταν ο ίδιος φρόντισε να περιορίσει την ταυτότητα της πόλης στο σιντριβάνι και δυο πεζοδρόμους. Τέλος, μιας και το τελευταίο διάστημα στις ομιλίες του ο απερχόμενος δήμαρχος υμνεί τους προκατόχους του, αν κρίνουμε από όσα είπε στην προεκλογική φιέστα της Λαχαναγοράς, θα περιμέναμε  στο σημείο του προγράμματός του που μιλά για το υδατοδρόμιο στην Τριχωνίδα, να αναγνωρίσει ότι ο Δ. Τραπεζιώτης ήταν ο μόνος από τους δημάρχους της Τριχωνίδας που κίνησε τις διαδικασίες για οριοθέτηση του αιγιαλού στην περιοχή ευθύνης του. Μόνο έτσι τώρα είναι δυνατές τέτοιες επενδύσεις και μάλιστα στο πιο κοντινό προς το Αγρίνιο σημείο της Τριχωνίδας.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Ούνοι

  με χαρά απαντάμε στον Κύριο Ροδιτη πως δεν δίνουμε δεκάρα για το αν στηρίζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ
  του λέμε ευθαρσώς να ψηφίσει ποτάμι στις εκλογές
  δεν χρειαζόμαστε τέτοιους ψηφοφόρους
  “Το γραφείο πολιτικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ Χούνης”

 2. Τάσος

  Σου άρεσε; Να τον ψηφίσεις. Εσύ και μερικοί ακόμα θα ΄στε.

 3. Akis Roditis

  Κυριε ”Ουνε” Ευχαριστώ αλλα είμαι επαγγελματικά αποκατεστημενος για να σας προτιμησω !!! Δεν επιθυμω να συστεγαζομαι πολιτικά με τα. α δ ι ο ρ ι σ τ α. απομεινάρια του Σοσιαλισμού…..!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.