Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Τραπεζιώτης: “Το ΕΣΠΑ και η σκληρή πραγματικότητα”

Τραπεζιώτης: “Το ΕΣΠΑ και η σκληρή πραγματικότητα”

unnamed43O συνδυασμός “Ανατροπή Τώρα” του υποψήφιου δημάρχου Αγρινίου Δημήτρη Τραπεζιώτη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το ΕΣΠΑ και η σκληρή πραγματικότητα
5ος στην Αιτωλοακαρνανία ο δήμος Αγρινίου σε απορροφητικότητα

Ο δήμος Αγρινίου, υπό τον Π. Μοσχολιό, καιρό τώρα, μη έχοντας ολοκληρωμένο έργο να επιδείξει κάνει λόγο για ανάπτυξη με τα έργα ΕΣΠΑ 160 εκατομμυρίων ευρώ. Όμως, η πραγματικότητα είναι ότι ο δήμος Αγρινίου είναι πέμπτος σε απορροφητικότητα ανάμεσα στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ παράλληλα επιχειρεί να σφετεριστεί ως δικά του έργα 40 εκατ. ευρώ της περιφέρειας.

Η αλήθεια για το ΕΣΠΑ αποτυπώνεται στα στοιχεία του πίνακα που ακολουθεί και τα οποία αφορούν την κατάσταση έως τις 06-05-2014.

unnamed

Είναι λογικό η απορροφητικότητα να είναι τόσο χαμηλή, όταν πολλά έργα που ο κ. Μοσχολιός τα περιλαμβάνει στα πεπραγμένα του, όπως η ύδρευση και η αποχέτευση των παραλίμνιων οικισμών δεν έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζονται. Επίσης είναι λογικό η απορροφητικότητα να είναι τόσο χαμηλή, όταν εμβληματικά έργα, όπως η ανάπλαση του πάρκου, που θα έπρεπε να είχε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, η δημοτική αρχή την σχεδίασε και την προχώρησε ερήμην των πολιτών, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει στο ΣτΕ.

Με μόνο δώδεκα εκατομμύρια ευρώ πληρωμές από το ΕΣΠΑ, ο κ. Μοσχολιός είχε το θράσος να χαρακτηρίσει το δήμο Αγρινίου τον μεγαλύτερο αιμοδότη της τοπικής οικονομίας. Μάλιστα σε πρόσφατη ομιλία του στους υποψηφίους του και για να δικαιολογήσει τον χαρακτηρισμό ανέφερε διάφορα νούμερα, όπως αυτά που αφορούσαν τις πληρωμές σε προμηθευτές και εργολάβους, λες και ο δήμος κάνει χάρη που εξοφλεί τους προμηθευτές. Το ότι ο δήμος δεν «βάρεσε κανόνι» μας το παρουσιάζει για επίτευγμα. Δεν θα του πούμε ευχαριστώ για την μετριότητά του.

Εκτός αυτού ο κ. Μοσχολιός οικειοποιείται έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ύψους περίπου 40 εκατ. ευρώ, όπως η ανέγερση 7ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και του Δημοτικού Σχολειού Λεπενούς και η βελτίωση του δρόμου προς το ΧΥΤΑ. Φυσικά ανάμεσα στα έργα αυτά είναι και η κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στο Καινούργιο και το Παναιτώλιο, ένα έργο που παρά το γεγονός ότι ο κ.Μοσχολιός το παρέλαβε έτοιμο και δημοπρατημένο από τον Δημήτρη Τραπεζιώτη δεν προχώρησε με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής. Αν όχι σκοπιμότητα, είναι τουλάχιστον μνημειώδης η πλήρης ανικανότητα του κ. Μοσχολιού που χρεώνεται την εμπλοκή στο έργο, αφού αντί να περιμένει την τελεσίδικη εκδίκαση των ενστάσεων, ανέθεσε το έργο παράνομα, σε εργολάβο της επιλογής του.

Τέλος, αντιπαρερχόμαστε την επικοινωνιακή τακτική του δημάρχου να εγκαινιάζει τα έργα στο ξεκίνημά τους και να διοργανώνει φιέστες για την υπογραφή των συμβάσεων. Εμείς, ως αυριανή δημοτική αρχή δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν να ολοκληρωθούν αυτά τα έργα έως το τέλος του 2015 πριν λήξει το παρόν ΕΣΠΑ. Και φυσικά δεν θα κάνουμε εγκαίνια, αφού αφ’ ενός μας «πρόλαβε» ο κ. Μοσχολιός, κυρίως όμως γιατί πιστεύουμε βαθιά πως ό,τι γίνεται ανήκει στο λαό, διότι γίνεται με χρήματα του λαού. Ο μοναδικός «πατέρας» των έργων είναι ο λαός, ο δήμαρχος απλώς συμβάλλει στο να γίνουν πράξη όσα μπορούν να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Μαίρη Τ.

    Έτσι, με στοιχεία που δε μπορούν ν’ αμφισβητηθούν από κανέναν! Βγάλτε εσείς, όλοι κι όχι μόνο ο κ. Τραπεζιώτης, στοιχεία και βρομιές στη φόρα κι αφήστε το Μοσχολιό να λέει ότι του κατέβη! Οι ψηφοφόροι τα στοιχεία θα πιστέψουμε κι όχι τα λόγια του οποιουδήποτε! Φτάσαμε στο σημείο, για τα ίδια έργα, να παινεύονται πως είναι δικά τους και ο περιφερειάρχης και ο κ. Μοσχολιός!! Στοιχεία, στοιχεία, στοιχεία………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.