Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

“Τρελάθηκαν” και στις τοπικές τράπεζες…

“Τρελάθηκαν” και στις τοπικές τράπεζες…

…από τις αθρόες αναλήψεις. “Βοηθούν” κάποιες διεθνείς μεγάλες τράπεζες…

 

Μαζί με τις ετερόκλητες φωνές για το αν πρέπει ή όχι να μείνουμε στο ευρώ(εφημερίδα σήμερα παρουσιάζει την αρνητική θέση στο θέμα 7 εκ των 12 συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι δεύτερο κόμμα ήδη και ίσως πρώτο στις επόμενες εκλογές) αλλά και τις εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις στο πως πρέπει να μετασχηματιστεί η οικονομία(έχει προταθεί από οικονομικό σύμβουλο ακόμα και η “απονέκρωση του κράτους και η διάλυση της αγοράς”)οι καταθέτες-μικροί κυρίως,γιατί οι μεγάλοι έχουν τον τρόπο τους-πρέπει να αποκωδικοποιήσουν και ένα θολό τοπίο από προθέσεις ειδικά των μεγάλων διεθνών τραπεζών. Έτσι στο Αγρίνιο οι τραπεζικοί υπάλληλοι έζησαν την περασμένη εβδομάδα μια κόλαση από τους πελάτες τους που τους ζητούσαν…πρωινό ραντεβού για να πάρουν τα χρήματά τους. “Τους κρατήσαμε με τα χίλια ζόρια Δευτέρα- Τρίτη αλλά από Τετάρτη έγινε σκοτωμός. Ευτυχώς ανακόπηκε το ρεύμα την Παρασκευή” δήλωσε στο agrinionews τραπεζικός υπάλληλος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες η υστερία που έπιασε πολλούς είχε και τραγελαφικές διαστάσεις καθώς άλλος ήταν από τις 7 το πρωί στην τράπεζα για να πάρει τα λεφτά του και άλλος απαιτούσε την ανάληψη…0,56 ευρώ χωρίς να κλείσει ο λογαριασμός του! Γιατί; Πιθανότατα γιατί κάποιος οικονομικός σύμβουλος με μεταπτυχιακό στο Πολυτεχνείο τον κάλεσε να κάνει το τεστ αυτό ώστε να δει τι πολιτική εφαρμόζει η τράπεζα!

Φταίει όμως ο μέσος πολίτης που αγωνιά για τις καταθέσεις του(αν έχει, ασφαλώς); Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες την περασμένη εβδομάδα μεγάλη τράπεζα του εξωτερικού που δεν έχει υποκατάστημα στο Αγρίνιο τηλεφωνούσε σε πελάτες της προτείνοντας το εξής…deal:”Έχετε μια κατάθεση στην τράπεζά μας ενός χ ποσού. Αν στο επόμενο διάστημα το ποσό αυτό φτάσει στα 75 χιλιάδες ευρώ η τράπεζά μας μπορεί να πάει τα χρήματά μας σε προορισμό του εξωτερικού, αν αυτό επιθυμείτε”! Φυσικά όποιος δεχόταν τέτοιο τηλεφώνημα το πρώτο που ρωτούσε είναι αν η τράπεζα που κάνει την πρόταση ξέρει κάτι που ο πελάτης αγνοεί, για να λάβει την απάντηση ότι “είναι απλά μια καταθετική πρόταση”! Τώρα ποιον νομίζουν ότι πείθουν με κάτι τέτοια είναι άλλο θέμα. Επίσης είναι θολό τι θέλουν τελικά να επιτύχουν με τέτοιες καταθετικές προτάσεις.

Κλείνοντας να πούμε ότι ανάλογα τηλεφωνήματα έχουν γίνει όχι μόνο στο Αγρίνιο αλλά και σε άλλες πόλεις του νομού. Να σημειωθεί ότι τράπεζες σαν αυτή που δεν έχουν παρά 2 ή 5 παραρτήματα στη χώρα τα τελευταία χρόνια έχουν δει πολλούς από το νομό μας να σπεύσουν π.χ. στην Πάτρα, για να φροντίσουν τα χρήματά τους σε τέτοιες ξένες μεγάλες τράπεζες.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.