Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Υπογραφές στη Ναύπακτο για την ανάγκη “στροφής” προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Υπογραφές στη Ναύπακτο για την ανάγκη “στροφής” προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

DSC_7805Περισσότεροι από 150 Ναυπάκτιοι υπέγραψαν επώνυμα το διεθνές ψήφισμα και ένωσαν τη φωνή τους με 2.166.000 χιλιάδες πολίτες του κόσμου, προκειμένου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του “Θεάτρου χωρίς αυλαία”. να αναγκαστούν οι παγκόσμιοι ηγέτες να στραφούν δυναμικά προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ακόμη:

Οι πολίτες της Ναυπάκτου έστειλαν την Κυριακή το μήνυμά τους στους παγκόσμιους ηγέτες υπογράφοντας την απαίτησή τους, χειρόγραφα και ηλεκτρονικά, στην πλατεία του λιμανιού. Υπογραφές συλλέγονται ακόμα, στην ιστοσελίδα της Avaaz.

Στη δράση της πόλης είχαν την ευκαιρία μικροί και μεγάλοι να δηλώσουν τη θέση τους απέναντι σ’αυτούς που αποφασίζουν για όλους εμάς. Η παρουσίαση του δρώμενου “Πώς να σωπάσω” από το Θεάτρου Χωρίς Αυλαία συνέβαλλε στη συλλογή περισσότερων υπογραφών, από τους πολίτες που παρευρέθηκαν.

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή των παιδιών με εικαστικά και λεκτικά μηνύματα που είχαν την  ευκαιρία να εκθέσουν δημόσια. Επιπλέον, με απόλυτη εμπιστοσύνη (κάτι που λείπει από τους μεγάλους) εναπόθεσαν τις μικρές πράσινες καρδιές τους στα νήματα της Μεγάλης Συμπαντικής Καρδιάς. Ας παραδειγματιστούμε…

Ευχαριστούμε όσους  συμμετείχαν στη δράση υπογράφοντας επώνυμα την άποψή τους. Μα πιο πολύ χαιρόμαστε για τους ανθρώπους που κόπιασαν, και που για χάρη των αντιλήψεών τους δε δίστασαν να εκτεθούν στην πλατεία της πόλης τους προκειμένου να καταφέρουν αυτό στο οποίο πιστεύουν. Αυτή η  νοοτροπία ίσως  φανεί πολύ χρήσιμη στο μέλλον για την ανθρωπότητα.

Η χαρά είναι περισσή όταν είμαστε πολλοί.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά το Δήμο Ναυπακτίας που όχι μόνο προσέφερε την ηχητική και φωτιστική κάλυψη της δράσης μας αλλά δεσμεύτηκε να υλοποιήσει προγράμματα στροφής στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Ευχαριστούμε τους επαγγελματίες συμπολίτες μας

Γιώργο Παληό, Λεωνίδα Μελίστα, Παύλο Μελίστα, Δημήτρη Κανέλλο και Γ.Κ. Λέλλο που με την προσφορά τους έκαναν εφικτή την υλοποίηση του δρώμενου “Πώς να σωπάσω”. Πολύτιμη ήταν, για την ομάδα μας, η προσφορά του χώρου του Ναυπακτιακού Ομίλου και ευχαριστούμε γι’ αυτήν τον υπεύθυνο Γιώργο Κοτρώνη.

DSC_7739 DSC_7763

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.