Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Υποδοχή της “Παναγίας Φοβεράς Προστασίας” τoυ Αγίου Όρους στην Kατούνα

katounas

   Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα η Κατούνα υποδέχτηκε σήμερα το απόγευμα τη Θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Παναγία μας της Φοβεράς Προστασίας εκ της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους.
Η υποδοχή έγινε από τον  Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών της περιοχής με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς  π. Επιφάνειο Καραγεώργο. Σχηματίσθηκε πομπή η οποία κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Ναό, όπου τελέσθηκε Δοξολογία επί τη αφίξει της Ιεράς Εικόνος και Αρχιερατικός Εσπερινός.
   Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου Γέροντα Χριστόδουλο, οι οποίοι έδωσαν την άδεια και την ευλογία για την έξοδο της Ιεράς Εικόνος από το Άγιο Όρος. Επίσης,  αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας μας, στις αρετές που πηγάζουν από αυτή και πόσο ανάγκη έχει η κοινωνία μας και ο κάθε πιστός ξεχωριστά την μεσιτεία και προστασία της. Ακολούθησε αντιφώνηση του π. Φιλοθέου, ο οποίος, με δύο αδερφούς της Μονής, μετέφεραν την Ιερά Εικόνα στην Ενορία Αγίου Αθανασίου Κατούνας όπου θα παραμείνει μέχρι και την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα, όταν και θα αναχωρήσει για το Άγιο Όρος.
IMG_9755 IMG_9766 IMG_9796 IMG_9801

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.