Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Υπομονή στην τράπεζα λόγω πολλών στοιχείων

Δύσκολα κάποιος ηλικιωμένος μπορεί να συμπληρώσει όλα τα στοιχεία του

Εδώ και μερικές μέρες στο Αγρίνιο, το νομό, αλλά και όλη τη χώρα, οι τραπεζικοί υπάλληλοι έχουν ρητή εντολή όποιος πληρώνει οτιδήποτε(κυριολεκτικά)να καταχωρούν τα στοιχεία του σε μια φόρμα πελάτη που ουσιαστικά περιέχει όλες τις πληροφορίες που συνοδεύουν έναν πολίτη, δηλαδή ταυτότητα, διευθύνσεις, ΑΦΜ, τηλέφωνα, mail, κλπ. Πρόκειται για μια δουλειά που την αναλάμβανε η διατραπεζική αρχή Δίας, αλλά που πλέον την ολοκληρώνει στον υπολογιστή του κάθε φορά ο τραπεζικός υπάλληλος που εξυπηρετεί.

Αυτό το παρατήρησαν κυρίως οι πιο ηλικιωμένοι που πραγματοποιούν συναλλαγές στην τράπεζα, τις οποίες οι νεότεροι μπορούν να αποφύγουν, λόγω της σχέσης τους με τους υπολογιστές. Κυρίως όσοι επιχείρησαν να πληρώσουν λογαριασμούς εδώ και μερικές μέρες και ιδιαίτερα όσοι πήγαν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας στην τράπεζα.

Αυτή όμως η διαδικασία έχει και σημαντική επίπτωση στο χρόνο των υπαλλήλων αλλά και στην αναμονή που υφίστανται οι πελάτες. Κι αυτό γιατί, αν κάνει μια πληρωμή κάποιος που δεν είναι σε θέση να συμπληρώσει τα στοιχεία μόνος του, πρέπει να του τα συμπληρώσει ο υπάλληλος, μετά ο ίδιος να υπογράψει ότι τα στοιχεία είναι σωστά, να καταχωρήσει ο υπάλληλος και μετά να πληρώσει ο πελάτης. Έτσι δεν έχουν λείψει τα παράπονα για μια καινούρια γραφειοκρατία που προέκυψε(λες και δεν έχει αρκετές η χώρα γενικότερα)και κάνει μια επίσκεψη για πληρωμή ενός λογαριασμού τηλεφώνου, από θέμα 2-3 λεπτών, ολόκληρη διαδικασία. Οι ίδιοι οι τραπεζικοί αργούν και καλούνται να εξηγήσουν το φαινόμενο σε αρκετούς πελάτες κάθε μέρα, ανάλογα με τον κύκλο εργασιών της εκάστοτε τράπεζας.

Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό δεν είναι ξεκάθαροι ούτε καν στους τραπεζικούς υπαλλήλους. «Σίγουρα θέλει όλο το σύστημα να έχει στοιχεία για όλες τις συναλλαγές που κάνει ο κάθε πολίτης και η αλήθεια είναι ότι αυτός είναι ο ευρωπαϊκός τρόπος εδώ και καιρό», εξηγεί στο agrinionews.gr ένας υπάλληλος σε ταμείο. Το σίγουρο πάντως είναι πως, σε ότι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, εννοείται ότι η αστυνομία σε περίπτωση που θα σε σταματά στο δρόμο, θα χτυπά το ΑΦΜ σου ή/και τον αριθμό κυκλοφορίας σου και θα ξέρει αν έχεις καταβάλλει αυτή τη φορολογική υποχρέωση.

Το ερώτημα πόσοι και ποιοι άλλοι έχουν πρόσβαση σε αυτό το αρχείο, επίσης έχει απαντηθεί: ακόμα και τηλεφωνία σου, η εφορία ή όποιος άλλος ενδιαφερόμενος…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.