Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Υφαντική τέχνη: Mια παραμελημένη ιστορία του τόπου μας που χθες συγκίνησε (Vid)

Υφαντική τέχνη: Mια παραμελημένη ιστορία του τόπου μας που  χθες συγκίνησε (Vid)“Η Υφαντική τέχνη στην Αιτωλοακαρνανία-Ευρυτανία”ήταν ο τίτλος του βιβλίου που παρουσιάστηκε χθες στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Συνδιοργανωτής Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου συνδιοργανώνει με τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου.
Το ζήτημα δεν είναι ότι παρουσιάστηκε άλλο ένα ακόμα βιβλίο, αλλά το συγκεκριμένο πόνημα της κας Αρετής Ασημάκης-Ροκά πολύ απλά φωτίζει την όψη μιας οικονομικής δραστηριότητας πολλών ετών που άφησε εποχή στην περιοχή μας αλλά παράλληλα και μνήμες πολλών γενεών.
Η παραγωγή υφαντών ήταν μια δραστηριότητα που ουδείς όχι μόνο δεν την κατέγραψε συστηματικά αλλά δεν την συνέχισε-επέκτεινε ως οικονομική δραστηριότητα με τη μορφή της μαζικής παραγωγής.
Ίσως τέτοιου είδους δραστηριότητες να αποτελούσαν ταμπού για την (τοπική και όχι μόνο) οικονομία μας όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Στο βίντεο που θα δείτε εστιάστε στη συγκίνηση της κας Ροκά, όταν παραλαμβάνει το βραβείο, μια συμβολική ίσως επιβράβευση ενός αυτοδημιούργητου ανθρώπου.
Επίσης μπορείτε να πάρετε μια εικόνα από την έκθεση, η οποία λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00π.μ. έως 01:00μ.μ. και από τις 06:00μ.μ. έως 09:00μ.μ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.