Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Φοιτητές ΣΤΕΓ: Δεν θα γίνουμε η γενιά χωρίς μέλλον που οραματίζονται!!!

Φοιτητές ΣΤΕΓ: Δεν θα γίνουμε η γενιά χωρίς μέλλον που οραματίζονται!!!

Aνακοίνωση Συλλόγου φοιτητών ΣΤΕΓ ΑΤΕΙ Μεσολογγίου
Μέσω του δελτίου τύπου του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ στις 10/5/11 επιβεβαιώθηκε αυτό που όλοι περιμέναμε. Η κυβέρνηση ακολουθώντας τις συνταγές του μνημονίου της τρόικας και της Ε.Ε. ξεκινάει μια ολομέτωπη επίθεση στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης, παίρνοντας μια αυθαίρετη και αντισυνταγματική απόφαση για την μη εισαγωγή εισαχθέντων σε 24 τμήματα ΑΤΕΙ και ένα ΑΕΙ σε όλη την Ελλάδα. Τρία από αυτά τα τμήματα ανήκουν στο ΤΕΙ Μεσολογγίου και είναι όλη η σχολή της ΣΤΕΓ (Μηχανολογίας και Υδατίνων Πόρων, Θερμοκηπιακών Καλλιεργειών και Ανθοκομίας και Υδατοκαλλιεργειών & Αλιευτικής Διαχείρισης).
Τα κριτήρια του δελτίου τύπου που επικαλείται η κυβέρνηση για να αιτιολογήσει αυτή την απόφαση της δεν ευσταθούν και δεν μπορούν να θεωρηθούν αντικειμενικά για την αξιολόγηση τμημάτων ΑΤΕΙ. Αν ανατρέξετε στην λίστα των προς διανομή συγγραμμάτων του «ΕΥΔΟΞΟΣ» των τριών τμημάτων της ΣΤΕΓ του ΑΤΕΙ Μεσολογγίου θα διαπιστώσετε ότι σε πολλά μαθήματα δεν έχουν κατοχυρωθεί καν επιλογές για συγγράμματα. Αυτό συμβαίνει για τον λόγο ότι δεν υπάρχουν βιβλία μεταφρασμένα πάνω στο γνωστικό αντικείμενο των σχολών. Γι’ αυτό τον λόγο το ΑΤΕΙ σε συνεργασία με το επιστημονικό και εκπαιδευτικό του προσωπικό τυπώνει επαρκείς σημειώσεις (όλες αυτές οι σημειώσεις είναι διαθέσιμες και στο e-class).
Πέρα από τα προηγούμενα η σχολή της Τεχνολογίας Γεωπονίας και οι απόφοιτοι της είναι ίσως οι ποιο χρήσιμοι για την παραγωγή της χώρας προς όφελος της κοινωνίας μας, για το λόγο της γεωγραφίας της και των γεωμορφολογικών σχηματισμών της, για να αναπτύξουν ίσως και την μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο πάνω στο αντικείμενο τους προς όφελος της κοινωνίας μας.
Τέλος θα πρέπει να τονιστεί ότι με αφορμή την απόφαση αυτή της κυβέρνησης και με την ελλιπή έως και μηδενική χρηματοδότηση των ιδρυμάτων τα οδηγούν σε αναστολή λειτουργίας και στο κλείσιμο, με αποτέλεσμα επαρχιακές πόλεις που η οικονομία τους είναι βασισμένη και άμεσα συνδεδεμένη με πανεπιστημιακά ιδρύματα να υποβαθμίζονται και να είναι δύσκολη έως και ακατόρθωτη η επιβίωση των κατοίκων τους.
Απαιτούμε να συμπεριληφθούν τα τμήματα μας στο μηχανογραφικό δελτίο, άμεση ανάκληση του δελτίου τύπου του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. Παλεύουμε ενάντια στην διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου για μια παιδεία των αναγκών μας!!!!!!!!
Δεν θα γίνουμε η γενιά χωρίς μέλλον που οραματίζονται!!!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.