Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

8α γενέθλια της ΓΕΦΥΡΑΣ (φωτό)

8α γενέθλια της ΓΕΦΥΡΑΣ (φωτό)


Όγδοη επέτειος γενεθλίων της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου«Χαρίλαος Τρικούπης»

 Σε εντελώς άλλο κλίμα από αυτό που επικρατούσε την παραμονήτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας,οπότε και εγκαινιάστηκε, γιορτάζει σήμεραη Εθνική μας Γέφυρα τα όγδοα γενέθλιά της.

Προορίζεται βεβαίως- όπως και η Ελλάδα – να ζήσει πολύ περισσότεραχρόνια και μαζί της να προσπεράσει τηνπαρούσα δυσχερή περίοδο, αποτελώντας σταθερόκομμάτι του τοπίου στο οποίο θα εκτυλίσσεταιη πορεία του λαού μας στην Ιστορία.

Οι άνθρωποι πουτην έχτισαν και τη λειτουργούν θα έχουναποσυρθεί, ωστόσο το πνεύμα που πρυτάνευσεστην τεχνογνωσία για τη διαχείριση της«μέσα στην κοινωνία, από την κοινωνία,για την κοινωνία» καλείται να αφήσειχνάρια δεσμευτικά – όπως μία επετειακήανακοίνωση – για να μη χαθεί στο χρόνο,αφήνοντας πίσω μνήμες και όχι μόνο αριθμούς,τσιμέντο και ατσάλι.

Με τη λογική αυτή,η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αποφάσισε να αφιερώσει τηνφετινή επέτειο στο διάλογο, λέξη ελληνικήκαι διεθνή όπως ελληνική και διεθνής είναικαι η Γέφυρα. Λέξη που καθιέρωσε ο πρώτοςάνθρωπος που πάτησε στο εργοτάξιο του Αντιρρίουκαι κάνουμε πράξη εμείς που συνεχίζουμε.

Ο διάλογος με τηντοπική κοινωνία, με τις συλλογικότητέςτης, με τους θεσμούς της, με κάθε ενδιαφερόμενομέρος, μα κυρίως με τον πολίτη (πυρήνα πολιτισμού,κοινωνίας και πατρίδας) που ενυπάρχει σεκάθε ένα από τους χρήστες-πελάτες της.

Για τη Γέφυρά μας,η φετινή επέτειος σηματοδοτεί τη φροντίδαγια περισσότερο διάλογο και περισσότερηεπικοινωνία με την κοινωνία.

Έτσι σήμερα, γιαπρώτη φορά μετά το 2004, η Γέφυρα ξανα-άνοιξετις «πύλες» της για δεκάδες από τους εκατοντάδεςκατοίκους της περιοχής, οι οποίοι εκδήλωσαντην επιθυμία για ξενάγηση κάτω από το κατάστρωμάτης, μην παραλείποντας προηγουμένως τονκαλοπροαίρετο διάλογο με τους υπεύθυνουςτης εταιρείας που τους υποδέχονταν στοΕκθεσιακό Κέντρο του Αντιρρίου.

Επιπλέον, δίνεταισήμερα στη δημοσιότητα το πρώτο φύλλο τουενημερωτικού δελτίου της εταιρείας, εστιασμένοστον πελάτη-πολίτη και τον εύγλωττο πρωτοσέλιδοτίτλο «ΟΔΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ» που είναι και ο τίτλοςτου ειδικού επετειακού βίντεο (http://vimeo.com/47389609).Ταυτόχρονα μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδαςκαι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (twitter)της Γέφυρας, διεξάγεται διαγωνισμός ιδεώνγια περισσότερη και καλύτερη επικοινωνίαμε το κοινό, ενώ έχουν συνειδητά και συμβολικάπρογραμματιστεί εντός του Αυγούστου ανοικτέςσυναντήσεις διαλόγου με συλλογικότητεςτων πολιτών του Ρίου και του Αντιρρίου,που υπήρξαν οι πρώτοι που υποδέχτηκαν τηΓέφυρα.

Εξίσου συνειδητάκαι συμβολικά, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. χαιρετίζεικαι τη σημερινή επέτειο των γενεθλίων τηςΈνωσης Κοινωνικών Φορέων «ΠΥΛΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»,την οποία αναγνωρίζει ως την πλέον εξέχουσααπό τις γέφυρες διαλόγου που έχει εγκαθιδρύσειμε την κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας. 

Όπως αναγραφότανήδη από την παραμονή της επετείου στουςηλεκτρονικούς πίνακες μηνυμάτων της Γέφυρας«Η καλύτερη γέφυρα είναι ο διάλογος».

Συνειδητή κι αυτήεπιλογή, αφού ό,τι αναγράφεται, καταγράφεται.

ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.