Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Ομιλία Κεδίκογλου: Eπιχείρηση συσπείρωσης στη ΝΔ (φωτό)

Βλέπουν εκλογές και νίκη της ΝΔ τα τοπικά στελέχη

«Να φύγει το ΠΑΣΟΚ», «Η ΝΔ είναι η μόνη λύση». Αυτά είναι τα δύο κεντρικά μηνύματα που εξέπεμψε ο τομεάρχης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της ΝΔ και βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου, όπως και όλοι οι ομιλητές στην εκδήλωση που οργάνωσε πριν λίγη ώρα  η ΔΗΜ.ΤΟ. Αγρινίου της Νέας Δημοκρατίας σε κέντρο της πόλης. Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» σύσσωμο σχεδόν  το στελεχιακό δυναμικό της Ν.Δ. της περιοχής.

Ο Σίμος Κεδίκογλου ως κεντρικός ομιλητής εξαπέλυσε μία εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «πικρή δικαίωση του Σαμαρά» και «καταστροφή της μεσαίας τάξης». Έκανε αναδρομή σε όλα τα λάθη-κατά τη ΝΔ- της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας πως «δυστυχώς  επιβεβαιωθήκαμε».  

Εξήρε την εξαρχής αντιμνημονιακή στάση του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως πλέον όλοι ασπάζονται τις θέσεις του κάνοντας μάλιστα αντιδιαστολή με «άλλα κόμματα της κεντροδεξιά πολυκατοικίας που στήριξαν την κυβέρνηση»

Ιδιαίτερα έβαλε κατά του Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο ανέφερε ειρωνικά ως «τρομερό εγκέφαλο της κυβέρνησης» και ειδικά για τις διαπραγματεύσεις με την Φιλανδία για τις εμπράγματες εγγυήσεις  .

Βολές για ΕΡΤ

Αξιοσημείωτη επίσης, είναι και η εκτενής του αναφορά (καθώς είναι και αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος) στην πολιτική της Κυβέρνησης στα Μέσα Ενημέρωσης και ειδικά στην ΕΡΤ. Ο Σίμος Κεδίκογλου κατέκρινε  έντονα την απόφασή της να κλείσει κανάλια αυτής και ειδικότερα την ΕΤ1. Παράλληλα ανέφερε πως δεν πρέπει να καταργηθούν οι συχνότητες αλλά να δημιουργηθούν κανάλια για τις επενδύσεις, τον τουρισμό και τον πολιτισμό και για το λόγο αυτό επισήμανε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα χρειαστεί όλους τους υπαλλήλους της κρατικής τηλεόρασης.

Ιδιαίτερη όμως και με νόημα ήταν η ακόλουθη τοποθέτησή του: «Για να καταλάβετε ποιον ευνοεί το κλείσιμο της ΕΡΤ, θυμηθείτε μόνο τα χαμόγελα στη συνάντησή του του Πρωθυπουργού με τους μετόχους του ΜΕGA».

Ανέπτυξε διεξοδικά τον πολιτικό λόγο της Ν.Δ για την οποία είπε πως είναι έτοιμη να κυβερνήσει και πως έχει ήδη καταρτίσει το κυβερνητικό της πρόγραμμα.

Οι ομιλητές

Της ομιλίας του Σίμου Κεδίκογλου (που πέρυσι τέτοια-προεκλογική της αυτοδιοικησης- εποχή ήταν και πάλι κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης της ΝΔ Αγρινίου) προηγήθηκε χαιρετισμός του προέδρου της οργάνωσης Γ.Ανδριόπουλου (στον οποίο όπως και στην οργάνωση οι ομιλητές απένειμαν τα εύσημα για την οργάνωση της εκδήλωσης).

Της ομιλίας Κεδίκογλου ακολούθησε χαιρετισμός εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος του αντιπροέδρου της Παντελή Παπαθανάση. Επίσης μίλησαν οι παρόντες βουλευτές Κώστας Καραγκούνης και Δημήτρης Σταμάτης και οι παρόντες πολιτευτές των εκλογών του 2009 Γιώργος Παπαναστασίου, Ασημάκης Φωτόπουλος, Έλενα Μάντζιου- Κοτρολού και Νίκος Καραπάνος. Όλοι τους σήκωσαν τους αντικυβερνητικούς τόνους επιχειρώντας παράλληλα να συσπειρώσουν το κομματικό ακροατήριο.  

Στα αξιοσημείωτα των ομιλιών και η αναφορά του Δημήτρη Σταμάτη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 λέγοντας με νόημα πως ενώ καλούσε τους νεοδημοκράτες να καταψηφίσουν το μνημόνιο καταψηφίζοντας τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ εντούτοις κάποιοι δεν το έκαναν. Αναφορά προφανώς για να υπογραμμίσει και τις ευθύνες μέρους της κομματικής βάσης της Ν.Δ.. Ο κ.Σταμάτης πάντως χαρακτήρισε ως νέα “κατοχή” την εποχή που ζούμε, ωστόσο διέγνωσε ότι θα ακολουθήσει νέα αντίσταση από τους Έλληνες,  επισημαίνοντας προς επίρρωσι  αυτής του της άποψης της απεργιακές συγκεντρώσεις των περασμένων ημερών.

Αμιγώς κομματικό ακροατήριο

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι η εκδήλωση της ΝΔ του Αγρινίου έλαβε χώρα μπροστά σε ένα αμιγώς κομματικό ακροατήριο και ειδικότερα του σκληρού πυρήνα του στελεχιακού δυναμικού της, σε μια εποχή που η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας αποστρέφεται τις κομματικές διαδικασίες

Τα στελέχη τόσο στις ομιλίες όσο και στις συζητήσεις στο περιθώριο της εκδήλωσης, εξέφραζαν τη βεβαιότητα πως η ΝΔ θα είναι σύντομα κυβέρνηση. Πολλά πάντως στελέχη  αντιλαμβάνονται πως παραμένει ακόμη ζητούμενο και στοίχημα  για τη ΝΔ η ραγδαία πτώση του ΠΑΣΟΚ να μεταφραστεί και σε θετική ψήφος για αυτή. Όπως αντιλαμβάνονται ότι παραμένει ζητούμενο οι εκδηλώσεις να προσελκύουν και άτομα εκτός της κομματικής οργάνωσης…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.