Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Χιλιάδες Ελληνίδες θήλασαν σήμερα δημόσια τα μωρά τους

Μητέρες σε 50 πόλεις της Ελλάδας ενώθηκαν την Κυριακή για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου).

thilasmos-708Σε αυτή την γιορτή σκοπός είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση της κοινωνίας με την εικόνας της μιας θηλάζουσας μητέρας. Ολα αυτά όχι μόνο στα λόγια αλλά και σε πράξη.

Σύμφωνα με το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, «ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια όμως που θα θέλουν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 θα καταμετρηθούν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που θα γίνει την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις».

Για 6η συνεχόμενη φορά, την εκδήλωση οργάνωσε η Ομάδα Εθελοντών και Υποστηρικτών Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αττικής σε συνεργασία με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού καθιερώθηκε το 1992 από την Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Unicef.

Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στη χώρα μας εορτάζεται κάθε 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) για να εξαπλωθεί το μήνυμα «Θηλασμός και εργασία: μπορεί να δουλέψει».

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ & ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Φωτογραφίες: Sooc

Φωτογραφίες: In Time News

| iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.