Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2020

Χωρίς αποτέλεσμα το Eurogroup, συνέχεια το μεσημέρι της Κυριακής

C6CEBCF22CC22471E1381555D478378DΟκτώ ώρες διήρκεσε το Eurogroup με τους υπουργούς Οικονομικών του ευρώ να πιέζουν τον Ευκ.Τσακαλώτο για περισσότερα μέτρα και απτές αποδείξεις αποφασιστικότητας. Ξαφνική εμπλοκή στη συνέχιση των διαδικασιών δημιουργήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι ο φινλανδός υπουργός είχε εξουσιοδότηση να συζήτησει μόνον Grexit. Αίσθηση και από την αποκάλυψη γερμανικού σχεδίου για Grexit 5 ετών

Την πρόταση αυτή είχε καταθέσει άλλωστε ήδη από προχθές ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, για τη στάση του οποίου εντός της αίθουσας δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες, μετά και τον πανικό που δημιουργήθηκε από δημοσίευμα της FAZ περί πρότασης Σόιμπλε στο Eurogroup για πενταετές Grexit, κάτι ωστόσο που διαψεύστηκε ότι συνέβη από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ ως ιδέα αντιμετωπίστηκε με οργή και χλευασμό και από τον κυβερνητικό εταίρο SPD.

Πάντως η μέχρι τώρα διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup καθώς και οι πληροφορίες για τις συζητήσεις εντός της αίθουσας αν δεν ενισχύουν, σίγουρα δεν αποκλείουν την άποψη ότι τελικά μπορεί να βγει λευκός καπνός. Ενδεικτικές και οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα ότι το Eurogroup μπορεί να συνεχιστεί και αύριο (Κυριακή) το πρωί.

Στα αρνητικά και ανησυχητικά μη επιβεβαιωμένα σενάρια που κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης είναι και αυτό του Spiegel που λέει ότι η τελική απόφαση για την Ελλάδα φαίνεται τελικά να λαμβάνεται στην Σύνοδο Κορυφής των «28».

Newsroom ΔΟΛ-news.in.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.