Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Ψάχνουν χρηματοδότη της «Χρυσής Αυγής» και στο Αγρίνιο

217Στο μικροσκόπιο οι υπόγειες διαδρομές χρήματος σε Πάτρα – Πύργο και Αγρίνιο Αγρίνιο, Πάτρα, Πύργος είναι τρεις από τις πόλεις που έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, της αντιτρομοκρατικής και των υπηρεσιών που ασχολούνται υποθέσεις ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» και στις οποίες θα διερευνηθούν οι σχέσεις της «Χρυσής Αυγής» με επιχειρηματίες.

Πρόκειται για έρευνα η οποία διεξάγεται παράλληλα με την έρευνα για τη δράση μελών της «Χρυσής Αυγής» και την εμπλοκή τους σε δέκα τουλάχιστον υποθέσεις δολοφονίας και δράσης ταγμάτων εφόδου στη Δυτική Ελλάδα.

Στο οικονομικό σκέλος, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν, πως ήδη εξετάζονται περιπτώσεις επιχειρηματιών από τη Δυτική Ελλάδα, για τους οποίους υπάρχουν έστω και  ενδείξεις  για  οικονομικά «δούνε και λαβείν» με την «Χρυσή Αυγή».

Αυτά έχουν γίνει είτε μέσα από «εξυπηρετήσεις» που τους έχουν γίνει προκειμένου να αποκτήσουν ρευστότητα – λειτουργώντας στην ουσία ως πλυντήριο χρημάτων – είτε ως χρηματοδότες της, χρησιμοποιώντας  παράλληλα την οργάνωση ως μοχλό στήριξης και παροχής κάλυψης.

Ο εντοπισμός των προσώπων που αποτελούν τους χρηματοδότες της «Χρυσής Αυγής» και από την περιοχή, σε συνδυασμό με την αποκάλυψη των πραγματικών δεσμών μεταξύ αυτών και μελών της οργάνωσης, θεωρείται πως είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την προσπάθεια αποδόμησής της, καθώς σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο αποτελεί κοινό μυστικό,  πως εάν δεν κοπεί ο ομφάλιος λώρος της οργάνωσης με τους μυστικούς χρηματοδότες, τότε δεν θα έχει επιτευχθεί τίποτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr στο στόχαστρο βρίσκονται ήδη και «ψάχνονται» για τις σχέσεις τους με την «Χρυσή Αυγή» στην περιοχή, έξι  επιχειρηματίες, εκ των οποίων οι δύο από την Πάτρα, ο ένας από την περιοχή του Αγρινίου, ένας από την Κάτω Αχαγιά και δύο από την περιοχή  της Ηλείας.

 www.patrastimes.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.