Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020

Όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές της ΝΔ

Όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές της ΝΔ

κατάλογοςΣτις κάλπες προσέρχονται αύριο, Κυριακή 22 Νοεμβρίου, τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 και θα κλείσουν στις 19:00. Στην Αιτωλοακαρνανία θα λειτουργήσουν 27 εκλογικά κέντρα, δύο εξ΄αυτών στο Αγρίνιο.
Την ψήφο των μελών της ΝΔ διεκδικούν οι Άδωνις Γεωργιάδης, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας
Πρόεδρος του κόμματος θα εκλεγεί όποιος από τους τέσσερις διεκδικητές συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψηφοδελτίων. Σε περίπτωση που κανείς από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε η μάχη θα κριθεί στον β’ γύρο, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, ανάμεσα στους δύο πρώτους σε ψήφους υποψηφίους.
Εάν απαιτηθεί β’ γύρος, τότε δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α’ γύρο, δηλαδή δεν μπορούν να ψηφίσουν σε τυχόν επαναληπτική εκλογή όσοι δεν ψηφίσουν στις 22 Νοεμβρίου.
Η εκλογή γίνεται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία των μελών του κόμματος, με βάση τους τελευταίους εκλογικούς καταλόγους των εθνικών εκλογών που έχουν καταρτισθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.Η ψηφοφορία πραγματοποιείται σε κάθε εκλογικό τμήμα με ευθύνη της οικείας Εφορευτικής Επιτροπής.
Κάθε ψηφοφόρος, προσερχόμενος στο χώρο της ψηφοφορίας για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, παραλαμβάνει, εφόσον δεν φέρει μαζί του, έντυπο αίτησης συμμετοχής του στη διαδικασία, το συμπληρώνει και το υπογράφει. Στη συνέχεια υποβάλλει το έντυπο στο χειριστή της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων του εκλογικού τμήματος, ο οποίος, με βάση τα αναγραφόμενα στοιχεία, αναζητεί τον ψηφοφόρο από τον εθνικό κατάλογο, δίνοντάς του και τον ειδικό εκλογικό αριθμό του.
Στα ψηφοδέλτια δεν μπαίνει σταυρός προτίμησης, ενώ για τη συμμετοχή στις εκλογές απαιτείται η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, ή σχετικής προσωρινής βεβαίωσης της οικείας αστυνομικής αρχής ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης.
Επιπλέον, ο ψηφοφόρος καταβάλει στο μέλος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης που έχει ορισθεί για το σκοπό αυτό το προβλεπόμενο για τη συμμετοχή ή την επιβεβαίωση της συμμετοχής του ποσό (3 ευρώ) και στη συνέχεια ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα.

Τα εκλογικά κέντρα στο Νομό
27 εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στην Αιτωλοακαρνανία για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Τα εξής:
Δήμος Αγρινίου (10): πρώην σταθμός τρένου στην πλατεία Μαβίλη του Αγρινίου, αίθουσα εκδηλώσεων στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνιου, ΚΕΠ Παραβόλας, πρώην δημαρχεία σε Ποταμούλα Παρακαμπυλίων, Στράτου, Νεάπολης, Αγγελοκάστρου, Παπαδάτες Αρακύνθου, Γαβαλού Μακρυνείας και 1ο Δημοτικό Καινουργίου Θεστιέων.
Δήμος Μεσολογγίου (4) : Πολιτιστικό Κέντρο Τρικούπειο στο Μεσολόγγι , Δημοτικό κατάστημα Αιτωλικού, δημοτικό κατάστημα Κατοχής, δημοτικό κατάστημα Νεοχωρίου.
Δήμος Ναυπακτίας (3): Αίθουσα δημοτικού συμβουλίου Ξενία, πρώην δημοτικό σχολείο Άνω Χώρας, δημοτικό σχολείο Αντιρρίου.
Δήμος Αμφιλοχίας(3): ΚΕΠ Αμφιλοχίας, πρώην δημαρχείο Ινάχου στο Χαλκιόπουλο, πρώην δημαρχείο Μενιδίου.
Δήμος Ξηρομέρου (3) : δημαρχείο Αστακού, πρώην δημαρχείο Φυτειών, πρώην δημαρχείο Αλυζίας.
Δήμος Ακτίου- Βόνιτσας (3): Πρώην δημαρχείο στην Κατούνα, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Σπύρος Αχείμαστος» στην Πάλαιρο, πρώην καφέ Μπαλάσκας στη Βόνιτσα.
Δήμος Θέρμου (1): Δημοτική βιβλιοθήκη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.