Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Όταν μεγαλο-εργολάβοι δεν ενοχλούν

Όταν μεγαλο-εργολάβοι δεν ενοχλούν

botan

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη γενίκευση στη νεότερη Ελλάδα από τη «διαπλοκή». Δεν είναι τυχαίο ότι την εφηύρε σαν όρο και την καλλιέργησε η παράταξη που φταίει πάνω από όλα για τον αυτοεξευτελισμό της, η Δεξιά. Το μόνο άλλοθι που είχε δεν ήταν ποτέ αρκετό, ότι δηλαδή τη χρησιμοποίησε για το Σημίτη και κατ’ επέκτασιν αυτό που έγινε (αλλά και ήταν στην πραγματικότητα από γεννησιμιού του) το ΠΑΣΟΚ.

Αν θες να καταλάβεις γιατί πρέπει να είσαι φοβικός όταν ακούς «για αγώνες κατά των συμφερόντων και κατά των εργολάβων» και να συμμετέχεις μόνο αν έχεις προσωπική και τεκμηριωμένη θέση κοίτα τι έγινε με το περίφημο «φτηνό» τέμενος που θα χτιστεί στον Βοτανικό.

Μετά από ένα δυο επιχειρηματίες που φαλίρισαν και από ένα γήπεδο που δεν έγινε, μετά από μια περατζάδα που έκανε ο Ψαριανός και ο πρώιμος Αλέξης μαζί με τον δήμαρχο του Ρέντη, ήρθε η παρούσα κυβέρνηση να…επιτρέψει(εδώ γελάνε) σε ένα κονσόρτσιουμ συμφερόντων να φτιάξει το μνημείο αυτό της ανεξιθρησκείας, μετά από μερικούς άγονους διαγωνισμούς.

Ο Αλέξης έβλεπε κάποτε κορμοράνους να σκάνε πάνω στα παράθυρα του τερατώδους mall που θα έφτιαχνε ο σούμπιτος Βωβός. Ο Αντώνης -χωρίς να έχει κάτι να πει για το θέμα ο Αλέξης, ο Βούρος(!) ή οι ευαίσθητοι πολίτες του μαγευτικού Ρέντη- επιτρέπει το τέμενος να το φτιάξει ο Κόκκαλης(Ιντρακατ), ο Μπόμπολας, με τις «Τέρνα» και «Άβαξ», όλοι μαζί συνασπισμένοι για το κοινό καλό! Χα, χα, χα! Είναι  να γελάει κανείς που έλεγε και ο Συρίγος ο κάποτε μαχαιρωμένος από κάτι συμφέροντα…

Το ΚΤΕΛ δεν έγινε, ένα γήπεδο με πολύ πράσινο που θα γινόταν δεν έγινε, το mall δεν έγινε, κάτι κακομοίρηδες ρομά που έμεναν εκεί έφυγαν μια ωραία νύχτα σκοτεινή. Η κοινοπραξία που μόλις διαβάσατε τέμενος φτιάχνει στην τελική και δεν είμαστε μισαλλόδοξοι να ψάχνουμε τα συμφέροντα πίσω από κάτι τέτοιο. Τώρα αν αύριο μεθαύριο θα δούμε και τίποτε άλλο να φυτρώνει εκεί τριγύρω είναι άλλο θέμα, όπως και η χρονική στιγμή που ανοίγουν οι δουλειές στις μεγάλες εθνικές οδούς. Τα “συμφέροντα” είναι για καταγγελία σε ορισμένες συνθήκες και με ορισμένους για μπροστινούς, την ώρα που ούτε  και οι μπροστινοί ξέρουν ποτέ ποιον στηρίζουν τα συμφέροντα!

Οι κορμοράνοι δεν μένουν πια εκεί, τα συμφέροντα νικήθηκαν από τον αγώνα πριν μερικά χρόνια και… βουαλά όλα έληξαν καλώς. Οι αριστεροί έχουν χτίστες να νοιαστούν πια, οι ελληνορθόδοξοι ζηλωτές  έχουν να ασχοληθούν με την πολιτιστική μας άλωση(!) και οι συλλογικότητες είναι διατεθειμένες να παρακάμψουν το ποιος φτιάχνει το τέμενος αφού είναι για το καλό της πολυπολιτισμικότητας…Κι όλα αυτά για ένα έργο ενός εκατομμυρίου! Γιατί οι μικροί εργολάβοι φοβόταν δολιοφθορές από…ζηλωτές(ή κατά τη γνώμη τους ευαισθητοποιημένους)!

Ξημερώνει αλλαγή και πάλι για την Ελλάδα, μια εποχή χωρίς διαπλοκή…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. β.κοντ

    Σου τοπα οταν θελεις εισαι σε αλλο επειπεδο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.