Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Όταν «παγώνει» ο λογαριασμός μισθοδοσίας…

Δημαρχείο-Μεσολογγίου-Για μια περίπου εβδομάδα καθυστέρησε η πληρωμή των υπαλλήλων του Δήμου Μεσολογγίου. Αιτία η κατάσχεση του λογαριασμού μισθοδοσίας τους από 8 συναδέλφους τους (πέντε συνταξιούχους και τρείς εν ενεργεία) που κινήθηκαν δικαστικά ώστε να τους καταβληθούν τα χρήματα του επιδόματος αποδοτικότητας των 176 ευρώ…
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο λογαριασμός μισθοδοσίας των υπαλλήλων παγώνει. Το ίδιο και για ακριβώς τους ίδιους λόγους, είχε γίνει και επτά μήνες πριν, από τους ίδιους οκτώ υπαλλήλους. Οι οκτώ υπάλληλοι, που εργάζονταν στον πρώην δήμο Αιτωλικού, κέρδισαν τη δικαστική διαμάχη και, παρότι, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο αντιδήμαρχος κ.Παντελής Καρατσόλης στο agrinionews.gr, τους προτάθηκε από το δήμο, να λάβουν τα χρήματα αυτά σε τρεις μηνιαίες δόσεις, εκείνοι αρνήθηκαν.
Ο δήμος Μεσολογγίου έχει κινήσει διαδικασία ανακοπής της υπόθεσης και η αίτηση ανακοπής θα εκδικαστεί στις 10 Απριλίου. Μέχρι τότε, η κατάσχεση των χρημάτων των μισθών των συναδέλφων τους, μεταφράζεται ουσιαστικά σε πάγωμά τους αφού, ούτε ο δήμος μπορεί να τα χρησιμοποιήσει, αλλά ούτε και οι οκτώ υπάλληλοι μπορούν να πάρουν τα χρήματα που ζητούν από αυτό τον λογαριασμό. Υπήρξε μάλιστα και δεύτερη πρόταση από τον δήμο, μέσω δικηγόρου, να δοθεί το ποσό μέσω του λογαριασμού ληξιπρόθεσμων οφειλών του δήμου σε δέκα μέρες, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουν να πάρουν τα χρήματα μέχρι τις αρχές Απριλίου. Οι οκτώ υπάλληλοι αρνήθηκαν και πάλι.
“Μετά από την άρνησή τους στις δύο αυτές προτάσεις -αν είχαν συναινέσει μάλιστα στην πρώτη για τις τρείς δόσεις, το Δεκέμβριο που μας πέρασε θα είχαν πάρει όλο το ποσό-, μπορώ να πω πως το κίνητρό τους, δεν είναι τα λεφτά. Θεωρώ πως υποκινούνται για μικροπολιτικούς σκοπούς! Τους προτείνεται, εφόσον κέρδισαν το δικαστήριο, να πάρουν τα χρήματα μέχρι τέλος Φεβρουαρίου από τα ληξιπρόθεσμα και αρνούνται, θέλοντας να περιμένουν μέχρι τις 10 Απριλίου που θα εκδικαστεί η ανακοπή. Και αφήνουν τους συναδέλφους τους απλήρωτους, εξακολουθώντας να δουλεύουν αυτή τη στιγμή, οι τρείς από αυτούς, μαζί τους!”, δηλώνει στο agrinionews.gr ο κ. Καρατσόλης.
Το θέμα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων διευθέτησε πάντως ο δήμος χθες, δίνοντας τα χρήματα για τους μισθούς μέσω άλλου κονδυλίου που ήταν στη διάθεση του δήμου, μέχρι να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.