Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Ό,τι δεν είδε… ό,τι δεν είπε η Nova!..

Ό,τι δεν είδε… ό,τι δεν είπε η Nova!..

στο Πανιώνιος-Παναιτωλικός 1-0

Χειμέρια τα πράγματα

Αλλοιώς την είχαμε ζήσει τη Ν. Σμύρνη, μια κοντινή μας άνοιξη. «Αγρίνιο την κάναμε» τότε. Αντίθετα την Κυριακή, που περόνιαζε το κρύο, τις κερκίδες δε μπορούσες να τις πεις ούτε καν «μισοάδειες», αλλά …παρά λίγο άδειες!.. Με την επιμονή του στις «κάρτες (…δικών του) φιλάθλων», και την άτυπη αλλά ουσιαστική απαγόρευση μετακίνησης Παναιτωλικών Οπαδών, ο Πανιώνιος και η διοίκησή του κατάφεραν να κόψουν μόλις 1825 εισιτήρια με εισπράξεις 22.038 ευρώ. Ποσό, που το περισσότερο, αν όχι όλο θα καταλήξει στην ΕΠΑΕ, σύμφωνα με ό,τι αναλογεί σε χρήμα στη «διοργανώτρια αρχή»- κοντολογής η κοκκινομπλέ ΠΑΕ μέτρησε νίκη στο χόρτο, ζημία στα ταμεία…

Σκαρφαλωμένοι περίπου 200 οργανωμένοι «Πάνθηρες» κάπου ψηλά στην ανατολική κερκίδα, αντιμετώπιζαν την παγωνιά με συνθήματα και τραγούδια κυρίως εναντίον των «μεγάλων» του Κέντρου , ΠΑΟ, ΑΕΚ και περιέργως (;) ελάχιστα ως μηδενικά για τον Ολυμπιακό.

Προς το τέλος του Α’ ημιχρόνου, άρχισαν να ταιριάζουν «παραδοσιακά» στιχάκια –μπινελίκια , με ομοιοκαταληξίες που η «ρίμα» είχε δεύτερο συνθετικό τον Παναιτωλικό και το Αγρίνιο. Τσάμπα τσαντίλα έβγαλαν οι λιγοστοί των δυο κερκίδων και για το Μπάμπη Τεννέ, με μεγαλύτερη ένταση στη διακοπή του ημιχρόνου, οπότε οι δυο ομάδες και μαζί τους ο Προπονητής του Παναιτωλικού κατευθύνονταν προς τα αποδυτήρια. Φανατικότερα έβγαλαν το άχτι τους κάποιες δεκάδες της δυτικής εξέδρας, με περισσότερη …ηχητική επαφή προς τη φυσούνα. Ο κ. Τεννές, ωστόσο, απλά «δε μάσησε».

Επί χόρτου

Είχε και ο Παναιτωλικός τις ευκαιρίες του, για διαφορετικό σκορ. Τις είδατε στη Vova, διαβάσατε και στις ειδικότερες δημοσιεύσεις του agrinionews τις περιγραφές, αξιολογήσεις και καθέκαστα. Δυστυχώς η σωστή λέξη «φλυαρία» δε μετουσιώθηκε σε υπεροχή. Τέλος πάντων , έστω και λίγο θολά στην ταχύτητα των φάσεων, τα καταφέραμε να πιάσουμε κάποια τέτοια στιγμιότυπα, που βεβαίως- βεβαίως θα προτιμούσαμε τα επόμενα πλάνα τους να αποτυπώνουν κίτρινους και μπλε πανηγυρισμούς.

Σκουριά και χρυσάφι

Το παραθυράκι, βρώμικο, με ξηλωμένη ταμπελίτσα και …αρχαία σκουριά, μοιάζει να παραπέμπει σε WC (..με το συμπάθειο) παλιού φέρυ μπώτ στο Ρίο- Αντίρριο. Σε δεύτερη ματιά προσέχει κανένας τις κάμερες και αντιλαμβάνεται πως είναι το κεντρικό «μπουφ» της Nova. Αντίστοιχη η εικόνα, στα περισσότερα δημοσιογραφικά, κάτι πολύ κοντινό με κείνα τα μισοξηλωμένα της Καισσαριανής, Ηλιούπολης, ή την «παράγκα» στο μπέηζμπωλ του Εθνικού.

Για τους γνωστούς στο Αγρινιώτικο γήπεδο μπουφέδες ούτε λόγος!. Γενική νηστεία στα δημοσιογραφικά θεωρία, συσίτιο διαίτης παραδίπλα, αφού όπως είδαμε και γευτήκαμε, μέχρι και στις VIP σουίτες… ναι η περιέργειά μας ,μας έφτασε μέχρι και κεί, το άπαν των μεζέδων ήταν κανά δυο πίτσες εντύπωσης πιτσαρίας γειτονιάς και φετούλες ψωμί με …ίχνη αλλαντικών. Απόλυτη αντίθεση με την κληρονομιά σε κύπελλα και τίτλους τόσων αθλημάτων του ιστορικού νεοσμυρνιώτικου Σωματείου, στις προθήκες αίθουσας ακριβώς από κάτω. Να μια πραγματική αντιστροφή:.. Ό,τι λάμπει κάτω είναι χρυσός και ότι σκουριάζει πάνω …ναι, είναι σκουριά…

Η αριθμητική των συνεντεύξεων

Το «ντέρμπι μεσαίων» δε συγκέντρωσε στη Ν. Σμύρνη την «ελίτ» της αθλητικής δημοσιογραφίας, όπως λίγες μέρες πριν, οπότε ο Πανιώνιος απέκλεισε τον Παναθηναϊκό. Λιγοστοί οι Συνάδελφοι, ενώ τα περισσότερα Αθηναϊκά ΜΜΕ , έβγαλαν την υποχρέωση στέλνοντας εργατικότατα μεν, κακοπληρωμένα ή απλήρωτα αγόρια και κορίτσια. Παρ’ όλα ταύτα οι συνεντεύξεις δεν ήταν αδιάφορες – κάθε άλλο!.. Κατά τα κλασσικά, εμφανίστηκε πρώτος γύρω στις 7:22 ο Μπάμπης Τεννές, με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΠΑΕ Χρήστο Στούμπο, για να ακολουθήσει πάνω από 12λεπτο κατόπι, ο κ. Μάτζιος. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των Συντακτών στράφηκε στον Προπονητή του Παναιτωλικού, τόσο για την κριτική του αγώνα, όσο και στην προσπάθεια να βγουν ειδήσεις , για τα μεταγραφικά κλπ. Έτσι, ενώ ο κ. Μάτζιος απάντησε σε τρεις ερωτήσεις, στον κ. Τεννέ υποβλήθηκαν κάπου έξη ερωτήσεις, ή μάλλον επτά, εφόσον η μία ήταν «διπλή» , ως και «τριπλή». Εφόσον , μάλιστα χτες στη Ν. Σμύρνη, το Αγρινιώτικο στοιχείο ήταν ισχνό όπως στις εξέδρες όμοια και στο Δημοσιογραφικό τημ, προσπάθησε να «ξελασπώσει» με ερωτήσεις και προς τους δυο προπονητές …συνήθης ύποπτος σε τέτοιες περιπτώσεις , εν Αθήναις μεν …γκάγκαρος Αγρινιώτης δε, Συνάδελφος!..

«Σεκιουριτιστάν» η Νέα Σμύρνη!..

Πτωχή ΠΑΕ ο Πανιώνιος , δε γνωρίζουμε αν πληρώνει ή χρωστάει σε εταιρίες σεκιούριτυ. Οι σεκιουριτάδες όμως απόγευμα και βράδυ Κυριακής, στο γήπεδο ήταν διάσπαρτοι κατά δεκάδες!. Αυστηρότατοι έλεγχοι, απαγορεύσεις πρόσβασης σε πολλά σημεία- και καλά εμείς τη βγάλαμε καθαρή με αναγνωρισμένη ταυτότητα συντάκτη, με τυπωμένο ονοματεπώνυμο, υπογραφές κι όλα τα απαραίτητα τσουμπλέκια. Τρόμαξαν όμως να φτάσουν στο φυσικό τους Χώρο, των συνεντεύξεων, αρκετοί συνάδελφοι, κυρίως τα αγοροκόριτσα που λέγαμε πριν. Υπερβάλλων ζήλος;.. Σχετικές εντολές;.. Τελικά έφτασαν οι διαμαρτυρίες σε μία κυρία , από τον «έλεγχο» της ΠΑΕ, που τελευταία στιγμή τα μπάλωσε… Παντού έξω, όμως, όπου υπήρχε ανθρώπινη κίνηση να κι άνθρωπος της σεκιούριτυ απίκο.. Πολύ εμφανής και η αστυνομική παρουσία, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. δαπάνησε υπερβολικό προσωπικό και χιλιάδες εργατώρες για ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν αδύνατο να συμβεί «κάτι». Ακροβολισμένοι «καπελάκηδες» κι ακόμη περισσότερες διμοιρίες με «διαδρομές» πάνω κάτω έξω από τις θύρες και «μπλόκα» σε κάθε τετράγωνο, ως και εκατοντάδες μέτρα μακρυά.. Τώρα προς τι όλα αυτά τα κουμάντα «προστασίας του Πολίτη» , όταν οι Πολίτες –φίλαθλοι ήταν μόνο της μιας πλευράς κι αυτοί , ξαναλέμε τον αριθμό μετρημένοι …1825, ε… κάποιοι «ανώτεροι» θα ξέρουν. Για να πούμε και την τελευταία «ένστολη» λεπτομέρεια, ο «υπεύθυνος μέτρων ασφαλείας» δεν ήταν δα κανένας «μεγαλο-γαλονάς», όταν πχ. Αγρίνιο, στον Αγώνα Παναιτωλικός- ΠΑΟ, μετρήσαμε τουλάχιστο δύο ταξίαρχους «επί των διαταγών»…

Θ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.