Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

“1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου”

“1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου”

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Μεσολόγγι 29-05-12
www.photofestivalmes.com
www.photoleme.ning.com

“1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου”

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ (ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ) διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας στην πόλη του Μεσολογγίου από 1 – 10 Ιουνίου 2012 με τη συμμετοχή εννέα φωτογραφικών λεσχών από όλη την Ελλάδα. Το φεστιβάλ έχει ως στόχο να αναδείξει την τέχνη της φωτογραφίας και να φέρει σε επαφή φωτογράφους και κοινό μέσω μιας δημιουργικής αλληλεπίδρασης.

Τα μέλη της ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ. αγκάλιασαν μια ιδέα του φωτογράφου Βασίλη Αρτίκου, του προέδρου της Λέσχης, για την πραγματοποίηση ενός φωτογραφικού φεστιβάλ και αποφάσισαν να προχωρήσουν στη σταδιακή υλοποίησή του. Η απόφαση αυτή ενισχύθηκε όμως και από την κοινή πεποίθηση πως μέσα στην πολυεπίπεδη κρίση της εποχή μας η τέχνη ενώνει τους ανθρώπους και τους ωθεί σε γόνιμες συναντήσεις όπου μπορούν να ανταλλάξουν απόψεις, να μοιραστούν εμπειρίες, να διατυπώσουν σκέψεις και προβληματισμούς. Η φιλόξενη πόλη του Μεσολογγίου είναι παρούσα και αφουγκράζεται τις ανησυχίες των ανθρώπων και της εποχής. Προσφέρει πέρα από τα απαράμιλλης αρχιτεκτονικής και ιστορικής σημασίας κτήριά της, φυσικό κάλλος και πλούσια παράδοση. Σας καλούμε λοιπόν στη γιορτή της φωτογραφίας εδώ στην πολιτεία των νερών, των χρωμάτων και του πολιτισμού. Έχουμε πολλά να δούμε, να πούμε και να γευτούμε μέσα από τις εικόνες. Αυτό φιλοδοξούμε να είναι το σύνθημα και το πνεύμα αυτής της πρώτης μας συνάντησης.

Πρόθεσή μας είναι να φέρουμε τους δημιουργούς κοντά στο κοινό και γι΄ αυτό το σκοπό κάθε χρόνο το φεστιβάλ θα αφιερώνεται σε έναν σημαντικό Έλληνα φωτογράφο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως το 1Ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου είναι αφιερωμένο στο Γιάννη Μπεχράκη, ο οποίος και θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012 και ώρα 9.30 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου. Αμέσως μετά την τελετή των εγκαινίων και ώρα 10.00 μ.μ. ο διεθνούς φήμης Έλληνας φωτογράφος, θα ανοίξει την αυλαία του Φεστιβάλ, προβάλλοντας ο ίδιος μέρος της φωτογραφικής του δουλειάς με θέμα την «Αραβική Άνοιξη».
Το κοινό έτσι θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στο διακεκριμένο φωτογράφο, τον επικεφαλής του Φωτογραφικού Τμήματος του Reuters στην Ελλάδα, του οποίου η φωτογραφική εμπειρία είναι μοναδική, καθώς από το 1988 μέχρι σήμερα έχει καλύψει τα σημαντικότερα γεγονότα σε όλο τον κόσμο, από πολέμους και εμφύλιες συρράξεις, μέχρι φυσικές καταστροφές αλλά και κορυφαία αθλητικά γεγονότα. Μάχιμος και πολυβραβευμένος ο Γ. Μπεχράκης συγκινεί πάντα με την αλήθεια και δύναμη των φωτογραφιών του.
Συμμετέχουν:

– Φωτογραφικό Εργαστήρι Δήμου Κοζάνης – «Φωτοδίοδος»
– Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας – «Φωτογραφικές Διατυπώσεις»
– Φωτογραφική Ομάδα της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας – ΡΟΕΣ
«Αναζητώντας Τα Χρώματα Της Φύσης».
– Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας – ΗΔΥΦΩΣ – «Φωτογραφία Δρόμου»
– Φωτογραφική Λέσχη Βόλου-«Ταυτότητα»
– Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς – «Εντός»
– Φωτογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης – «Έργα Παντού»
– Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας – «Abstract»
– ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ. – «Λάλον Ύδωρ»

Πρόγραμμα 1ου Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου:

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012
Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου

21.30 Τελετή έναρξης του 1ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.

22.00 Προβολή φωτογραφιών του Διεθνούς φήμης Έλληνα φωτογράφου Γιάννη Μπεχράκη με θέμα την «Αραβική Άνοιξη».

22.30 Συναυλία με την πασίγνωστη blues μπάντα των BLUES WIRE.

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

10.00 Ανοίγουν τις πύλες τους όλοι οι εκθεσιακοί χώροι που φιλοξενούν εκθέσεις όπως αναλυτικά αναφέρει το πρόγραμμα των εκθέσεων του φεστιβάλ.

11.30 Επιβίβαση σε πούλμαν του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και αναχώρηση με

προορισμό το Μουσείο «ΒΑΣΩΣ ΚΑΤΡΑΚΗ» στο ΑΙΤΩΛΙΚΟ.

12.00 Το Μουσείο «ΒΑΣΩΣ ΚΑΤΡΑΚΗ» που φιλοξενεί την έκθεση με θέμα (ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ) της Φωτογραφικής Λέσχης ΒΟΛΟΥ ανοίγει τις πύλες του για τους επισκέπτες.

13.00 Φωτογραφικό οδοιπορικό στο πανέμορφο ΑΙΤΩΛΙΚΟ.

18.00 Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου
Ο Γ. Μπεχράκης παρουσιάζει με την μορφή Slideshow, μέρος του παλαιότερου φωτογραφικού του έργου και συζητά με φωτογράφους και όχι μόνο.

20.00 «Η φωτογραφία μέσο μνήμης και προϊόν έμπνευσης του πανηγυριού του Αη Συμιού». Προβολή φωτογραφιών από το αρχείο του κ. Ν.Σιάμου.

Κυριακή 3 Ιουνίου έως και την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012
Τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου ξεναγούν τους φίλους επισκέπτες φωτογράφους στο πανηγύρι του Αη Συμιού καθώς και στα αξιοθέατα της Ιερής Πόλης και στη περίφημη λιμνοθάλασσα της.

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012
Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσολογγίου

21.30 Προβολή φωτογραφιών του καταξιωμένου Έλληνα φωτογράφου Λουκά Βασιλικού.
22.30 Συναυλία της μπάντας “Μηδέν Άγαν”, με Έντεχνο & λαϊκό ρεπερτόριο.

Παράλληλες Εκθέσεις
1 Ιουνίου, 2012 – 10 Ιουνίου, 2012
Μνήμες του Αη Συμιού – «Έκθεση φωτογραφιών από το ιστορικό αρχείο του συλλόγου Αη Συμιωτών με θέμα “Μνήμες”.
Ιστορικό καφενείο “Μαλαβέτα”
1 Ιουνίου, 2012 – 10 Ιουνίου, 2012
Έκθεση Παλαιών Φωτογραφικών Μηχανών
Μουσείο “ΔΙΕΞΟΔΟΣ”
1 Ιουνίου, 2012 – 10 Ιουνίου, 2012
«Peoples of Europe Rise up»
Έκθεση φωτογραφιών από την Λουΐζα Γκουλιαμάκη, τον Αχιλλέα Ζαβαλλή και την Στεφανία Μιζάρα.
Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Οι εκθέσεις θα φιλοξενηθούν σε εκθεσιακούς χώρους υψηλής αισθητικής που ανήκουν στο Δήμο Μεσολογγίου ή σε ιδιώτες.
Πρόκειται για το Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος», την Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου, τον Πολυχώρο «Avant Garde», το Μουσείο Χαρακτικής «Βάσως Κατράκη» στο Αιτωλικό, καθώς και στο χώρο του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου. Η είσοδος στις δράσεις του Φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Η Φωτογραφική Λέσχης Μεσολογγίου σας προσκαλεί στη γιορτή της φωτογραφίας, εδώ στην πολιτεία των νερών, των χρωμάτων και του πολιτισμού!
Το πλήρες πρόγραμμα με λεπτομερείς πληροφορίες για τους εκθεσιακούς χώρους, τις ώρες επισκέψεων, τη θεματική των εκθέσεων, τις συναντήσεις τις συναυλίες και τα διάφορα events μπορείτε να τα πληροφορηθείτε από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: www.photofestivalmes.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Βασίλης Αρτίκος
6944350943

e-mail: artikos@teimes.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.